*Soalan 107*
*Alahan Seafood*
*Assalamualaikum, saya alah kepada makanan seafood @ makanan daripada sumber seafood sehingga gatal-gatal, kemerah-merahan dan bengkak.*
*Bagaimana ingin atasi masalah ini?*
*Jawapan:*
Jika masak sendiri di rumah, lazimi merendam seketika seafood yang telah disiang & dicuci bersih tersebut, di dalam Sari Cuka Teen.
Bertujuan ingin mengurankan keasidan seafood & menetralkan tindakan invader / bahan asing daripada Radikal Bebas yang mungkin berpunca dari sisa kumbahan di laut.
Pesakit yang alami Alergik ini, Sistem Imuniti nya berada dalam keadaan Hypersensitivity - terlalu berjaga-jaga sekiranya ada invader / penceroboh yang disangkakan ada pada seafood td, maka, sistem imunity dengan pantas bertindak balas dan merangsang Keradangan berlaku.
Amalkan *Quranic Food* untuk membetulkan semula sensitivity & meningkatkan ketahanan tubuh badan serta bertindak sebagai Anti Keradangan.
Dicadangkan pengamalan PMZ & SCT.
Berbekam sangat membantu baikpulih.
InsyaAllah
0 comments:
Post a Comment