Saturday, 26 May 2018

Madu Sahur dan berbuka

Minum Madu Saat Sahur dan Berbuka, Ini 4 Kelebihannya.

- Madu adalah minuman alami yang selama ini dipercaya dapat menyihatkan tubuh. Hal ini kerana adanya kandungan nutrisi yang kaya dalam madu.

Selama puasa, madu bermanfaat sebagai sumber energi, vitamin, mineral, dan dapat menjaga daya tahan tubuh serta stamina. Adapun, manfaat lain yang dapat diperoleh jika mengonsumsi madu selama bulan puasa adalah seperti berikut:

1. Menjaga Ketersediaan Energi/Tenaga

Energi menjadi hal yang sangat diperlukan tubuh agar tidak lemas ketika berpuasa. Asupan energi itu dapat dipenuhi dengan mengonsumsi madu ketika sahur, yang dipercaya dapat memenuhi keperluan energi kita hingga waktu berbuka tiba.

Selain itu, madu juga dapat memenuhi keperluan  cairan tubuh. Alhasil, kita akan terhindar dari masalah dehidrasi.

2. Mengendalikan Berat Badan

Kita dapat memanfaatkan madu yang dicairkan dengan air hangat, untuk membakar lemak yang masuk ke dalam tubuh kita. Dengan cara itu, lemak akan lebih mudah dibakar dan menjadi sebuah energi, yang dibutuhkan tubuh selagi menjalankan ibadah puasa.

3. Menyeimbangkan Jalannya Metabolisme

Metabolisme tubuh dapat berjalan dengan lancar dan baik, jika kita mengonsumsi madu dengan dicampurkan air. Kerana itu, cubalah minum madu yang dicairkan dengan air suam ketika sahur.

Hal itu dapat memudahkan tubuh kita mencerna nutrisi, yang terkandung dalam makanan yang kita makan ketika sahur dan berbuka.

4. Mengatasi Sembelit

Pergerakan usus dapat menjadi lebih baik jika mengonsumsi madu. Jika pergerakan usus halus hingga ke usus besar berlangsung dengan baik, maka masalah sembelit pun dipastikan tidak akan terjadi.

Sumber: Intisari Online
Salam...
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Wednesday, 23 May 2018

Beza Olivie plus Vs OPU Olivie Power Up

Ringkasnya Olivie Power UP Gabungan Dahan Muda, Daun Muda dan buah muda pokok zaitun yg sama dgn Olivie Plus 30x diproses menjadi Baby Crystal 1 sudu = 10 myk zaitun dari segi kandungan anti oksida (hydroxytyrosol)


Olivie Plus 30x pula Minyak Zaitun dari pokok yg hidup d gurun panas n berbatu antioksida dia 30x gnda myk zaitun biasa.


Manfaat Kesihatan

Dikenali sebagai King of Antioxidants mengandungi 62 kali ganda Antioksidan (hydroxytyrosol) berbanding Olivie Plus 30x.

Satu sudu teh Olivie Power-Up bersamaan 10 Liter khasiat minyak zaitun biasa.

Makanan yang sarat dengan anitoksidan sangat bermanfaat untuk kesihatan seperti:

● Menjaga kesihatan jantung
● Menjaga kesihatan tulang
● Anti-Penuaan / Awet muda. Melembapkan kulit secara semulajadi
● Darah tinggi
● Pencegahan terhadap kanser (payudara, usus, prostat dan leukemia) dan penyakit neurodegenerative (Alzheimer)
● Strok
● Menurunkan paras LDL (kolestrol tidak baik) dan trigeliserida (menghalang deposit kolestrol pada dinding salur darah yang menyebabkan atherosklerosis)
● Masalah kronik yang lain.

Keterangan Produk

Olivie Power-Up (Desert Olive Tree Pearls-Concentrate of Power)

Negara Pengeluar: Morocco sejak 1887.

● 100% asli
● Organik 
● Mechanically cold pressed
● Tidak bertapis
● Tidak bercampur minyak lain
● Dihasilkan menggunakan teknologi dari Jepun

Kandungan khasiat berlipat ganda lebih tinggi dari pati minyak zaitun biasa. Ini terjadi akibat tanah yang kering dan persekitaran gurun yang teruk telah menyebabkan pohon zaitun mengeluarkan lebih bahan pertahanan dalam selnya dan seterusnya membawa buah zaitun tersebut kepada satu aras peningkatan nilai khasiat yang berlipat kali ganda.

Antioksidan ini mampu melepasi halangan peredaran darah di dalam otak(blood brain barrier) kerana ia adalah molekul antioksida yang paling kecil dan unik.

Olivie Power UP dihasilkan menggunakan teknologi dari Jepun setelah 6 tahun proses R&D. Ianya terdiri bukan sahaja dari buah malahan ranting, dahan serta daun pohon zaitun. Ini menjdikan ianya lebih banyak khasiat dapat diekstrak menggunakan teknologi tersebut. Ujian yang dijalankan menunjukkan 1 sudu teh Olivie Power-Up ini bersamaan meminum 10 liter minyak zaitun biasa merujuk kepada kandungan hydroxytyrososl).

.

Monday, 21 May 2018

OpU bismillah ad dhuha Ceo Olive House

Sedikit Perkongsian dari Ceo Olive House, Ustaz Aidil Azwal semasa temuramah beliau di rancangan BISMILLAH ADDUHA tempoh hari:

1) Satu sudu kecil OPU bersamaan khasiat sebanyak 10 liter Minyak Zaitun Asli yang biasa. Kalori untuk satu sudu kecil tapi khasiat sama untuk 10 liter.

.

2) Rasa yang menarik dan tekstur seperti caviar. Bagi yang agak kurang selesa dengan rasa Minyak Zaitun, OPU ini terbaik. Kalau tak selesa juga, satu hadis daif sebut kata jin tak suka zaitun hahaha. Bergurau ja.

.

3) Teknologi para Saintis dari France dan Morocco menggabungkan buah, dahan dan daun dari Pohon Zaitun ke dalam bentuk Black Pearl (mutiara hitam). Proses melalui teknologi dari Jepun mengekalkan cold press hasilnya khasiat tinggi tidak tergugat. Teknologi lain belum ditemukan untuk menghasilkan produk ini.

.

Pengamalan melalui kapsul softgel hilang banyak manfaat kerana proses kapsul akan melalui proses pemanasan dan juga tidak bercampur dengan air liur pemakan kerana kapsul pecah di perut. Perawatan dan diet terbaik melalui sentuhan lidah manusia.

Teringat kembali ucapan Prof Dr Mohamed Faid apabila beliau kata: Kenapa Allah kata Pohon Zaitun berkat tidak buah zaitun? Ini kerana, keseluruhan pokok terbukti secara saintifik membawa khasiat hebat.

Olive House membawa produk Natural & Organik dan terbukti secara Saintifik dan dibicarakan oleh agama Samawi. Mereka Memastikan pemprosesan tidak berlaku pemalsuan dan campuran palsu.

.

Khasiat? Bahasa Dr Faid: Minyak Zaitun umpama tulang belakang bagi manusia untuk soal kesihatan. Analogi saya: Minyak Zaitun asli yang masuk ke dalam tubuh manusia, umpama lori bandaran yang membantu mengutip dan membersihkan sampah di dalam tubuh mengikut ruang dan kapasitinya.

.

Diana Amir marah kerana dia rasa terkena untuk mengambil sesudu OPU, sangkaan dia rasa sedap sungguh. Rupanya ada juga pahit masam. Pahit itu ubat akak, itupun bukan pahit keras, lebih sedap dari Minyak Zaitun. Last tak puas hati punya pasal, dia nak sebotol. Hahaha

Untuk tempahan dan pembelian, boleh WhatsApp kami disini:
www.wasap.my/60175750810

Sunday, 20 May 2018

masalah Hati tanda dan cara atasi

*Soalan*
Salam...mcmn nk tahu keadaan hati n ginjal kita masih sihat?

*Respon*

Simptom *Hati yg tidak sihat*
1. Berat badan terus naik walaupun diet tahap gaban - sbb metabolism badan sudah merosot (pengalaman sendiri)
2. Mudah allergic - kulit gatal
3. Air kencing berwarna gelap
4. Lethargic (letih yg kronik)
5. Najis berwarna gelap
6. Mudah loya
7. Abdominal pain, kdg2 bengkak di kwsn hati
8. Kaki & buku lali bengkak

Simptom utk *buah pinggang* pun lebih kurang serupa, ditambah dgn :
1. Kaki atau muscle selalu cramp (kejang)
2. Kulit kering bersisik
3. Tiada selera mkn
4. Sukar tidur
5. Mata sembab masa bangun pagi

Klu guna QRMA, boleh detect kedua masalah ni.
Klu DTT, buah pinggang - tengok kat ruas jari yg buncit tu.
.
Berbekam dan Mengamalkan Quranic Foods dapat mengurangkan dan mengubati masalah hati..
.

Salam...
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Saturday, 19 May 2018

Olivie Power Up : Kebaikan Butiran Mutiara OPU (OPU Pearls)

*[ Kebaikan Butiran Mutiara OPU (OPU Pearls)  ]*

Antara produk terbaru 2018 yang diperkenalkan oleh Olive House adalah Olivie Power Up (OPU).  Ianya satu produk yang sangat unik. OPU adalah minyak zaitun yang dikeluarkan dalam bentuk butiran mutiara.

Minyak zaitun mengandungi Polifenol.  Ianya berfungsi membantu kesihatan sistem kardiovaskular. Kandungan utama Olivie Power Up ini juga mempunyai unsur anti-kanser. Ia turut menjaga kesihatan perut, dan membantu melindungi sistem saraf.

Olivie Power Up juga mengandungi Omega 6 dan 9 yang terkenal dengan kebolehan membantu pembakaran lemak dalam badan dan menghindari penyakit ulcerative colitis pada usus. Omega 6 juga dapat membantu mengimbangkan kadar gula dalam darah.

Kandungan lain produk unik ini terdiri dari Vitamin D3 dan juga Vitamin E.

Vitamin D3 diperlukan untuk penyerapan dan penggunaan Kalsium dan Fosforus. Ia juga merupakan bahan nutrisi untuk otak dan menyokong sistem imun badan. Vitamin D3 juga menentukan kadar Fosfat yang mungkin terhasil dari beberapa masalah genetik.

Vitamin E pula mempunyai unsur anti-oksida yang kuat yang bertindak sebagai nutrisi anti-penuan semulajadi. Ia melindungi lemak dalam tisu badan dari teroksida dan membantu mengurangkan simptom PMS seperti senggugut, rasa resah, mengidam dan lain-lain.

Sesudu teh butiran mutiara Olivie Power Up mengandungi anti-oksida hydroxytyrosol yang sama kuantitinya dengan 10 liter minyak zaitun. Olivie Power Up yang tinggi kandungan nutrisinya juga amatlah berkhasiat untuk kebaikan emosi manusia.

---------------------

*Cara-cara menggunakan Olivie Power Up*

>> 1 sudu teh
   
Amat baik digunakan sebagai bahan untuk ditos dengan salad atau disapukan pada ikan atau roti bakar.
   
Boleh juga diguna pada muka dan belakang dengan menggosokkan butiran mutiara pada kulit

Butiran mutiara Olivie Power Up dihasilkan melalui proses perahan sejuk mekanikal – satu proses perahan tanpa pemanasan dan penapisan.

Produk ini diimpot khas dari Casablanca, Morocco dan mendapat pengiktirafan sebagai produk USDA Organic dan Organic Agriculture.
.
Salam...
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Thursday, 17 May 2018

KENCING MANIS DAN INSULIN - JOM ATASI SEBELUM PARAH

[ KENCING MANIS DAN INSULIN - JOM ATASI SEBELUM PARAH !! ]
============================

Dari Dr. Salman:
🌿 Kencing manis berpunca dari kekurangan insulin yang dihasilkan oleh pankreas (Type 1:insulin deficiency) atau pengesan insulin yang tidak berfungsi (Type 2:insulin resistant).

🌿*Olivie ( Minyak Zaitun ), Ceylon Cinnamon dan Sari Cuka Teen* bersifat anti-diabetogenic iaitu mampu mengurangkan kadar gula di dalam darah secara terus, memperbaiki radang pankreas supaya mengeluarkan insulin dengan kadar normal serta mengembalikan sensitiviti reseptor insulin.

🌿Elakkan gula ringkas di dalam semua jenis makanan dan minuman. Ubah kepada beras dan gula perang.

-------------------------------------------------

Dari Dr. Hafizah:
🌿Pesakit kencing manis yang diberi insulin adalah kerana doktor berpendapat bahawa penggunaan insulin akan memudahkan kawalan gula dalam darah.

🌿Pengambilan insulin dari luar akan menyebabkan pankreas semakin tidak sensitif terhadap naik-turunnya gula dalam darah.

🌿Untuk rawatan diabetes, pertamanya hendaklah fokus pada pengambilan gula dan karbohidrat yang baik sahaja, contohnya, elakkan gula putih dan karbohidrat terproses (refined carbohydrate).

Sumber: Olive House Medic & Business.

------------------------------------------------
Tipss Tambahan :
🌿MADU PEMBERI TENAGA SEGERA - Gantikan gula dengan *MADU* YANG DIJAMIN ASLI 100% dan yang berkualiti tinggi kerana madu mempunyai fruit sugar ( glucose dan fructose ) untuk mengembalikan tenaga kepada pesakit diabetes

🌿JUS *DELIMA* MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT KENCING MANIS -Meminum jus delima sangat baik untuk pesakit kencing manis dan merendahkan risiko masalah jantung.

Kajian terbaru yang utama mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan dapat merendahkan kebarangkalian atherosclerosis (atau pengerasan pada arteries).
“Dalam kebanyakan jus, gula hadir secara bebas-dan berbahaya-bentuk,”

Kata Penyelidik. “Dalam jus delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, dimana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan atherosclerosis.”

RAWAT SEBEL.UM PARAH >> YAKINI PRODUK OLIVE HOUSE YANG 100% ORGANIK DAN DIIKTIRAF SECARA SAINTIFIK
------------------------------------------------------
ISTIMEWANYA PRODUK OLIVE HOUSE adalah IANYA 100% ORGANIK, SERTA
✅Tanpa PENGAWET
✅Tanpa PEWARNA
✅Tanpa GULA
✅Tanpa CAMPURAN KIMIA
✅Dan BUKAN PRODUCT GMO - (disuntik)
.
.................................................................

Wednesday, 11 April 2018

Sakit Lutut - Quranic Foods Olive House

*Sakit Lutut*

➡ Berkaitan dengan kecederaan pada Tisu, Otot, Sendi
➡ Juga atas faktor umur, Berlebihan Berat Badan yang menyebabkan Bebanan yang lebih pada bahagian lutut

Pemakanan harian sangat penting untuk dikawal dan diamalkan Aafiyat Lifestyle.
Kurangkan Makan Makanan Berdaging (Ayam, Lembu, Kambing, Unta), boleh dilebihkan pengambilan sumber Ikan.

Cadangan pengamalan Sayur-sayuran & Buah-buah sebanyak 5 Hidangan dalam sehari (Sayur 3 Hidangan & Buah-Buahan 2 Hidangan)

Boleh diamalkan juga *Quranic Food* sebagai Suplement Harian.

☑ *Minyak Zaitun*
1. Mengandungi *Oleocantahal & Oleuropein* sebagai Pain Killer Alami.
2. *Lambakan Anti Keradangan Alami* akan bantu rawat keradangan yang berlaku pada bahagian lutut yang menyebabkan rasa sakit.
3. *Omega 3 & 6* adalah kategori Essential Fatty Acid yang sangat berperanan pada keseluruhan metabolisma tubuh badan.
4. *Oleuropein* iaitu 400% lebih tinggi daripada Vitamin C akan bertindak mencairkan darah & baiki kecederaan yang berlaku.

☑ *Sari Cuka Teen*
1. *Asid Asetik Organik* membantu sebagai Anti Keradangan.
3. Mineral *Zat Besi* akan turut membantu.

☑ *Pati Delima*
1. *Vitamin C* yang tinggi akan bantu baiki Tisu / Otot / Saraf yang tercedera.
3. *Lambakan Anti Keradangan* akan bantu rawat juga.

Pesakit ni ada Makan ubat Cair Darah tak?

Jika tak,
Buat Bancuhan Air dengan *Pati Delima + Sari Cuka Teen + Ceylon Cinnamon.*
Minum 1-2x sehari.

Kandungan *Kalsium* dalam Ceylon Cinnamon juga akan bantu kepada situasi Sakit Lutut ini.

Kandungan *Magnesium* dalam Kismis Olive House juga membantu.

Senaman paling mudah (walaupun sedikit rasa sakit) adalah Solat dengan Penuh Khusyuk dan Fokus terutama pada Ruku' dan Sujud.
InsyaAllah Terapi Hebat

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!