Monday, 16 July 2018

Cuka bahaya untuk kesihatan? Jangan amal?

Saya berkongsi cerita dari rakan saya Dr Noorul Amin. Saya suka cuka tin.

BENARKAH CUKA MEMUDARATKAN KESIHATAN ?

Pengambilan cuka dikatakan boleh sebabkan gastrik yg teruk dan penghakisan dinding perut dan dinding esofagus yg boleh menyebabkan pendarahan perut.

Cuka juga dikatakan kononnya tiada bukti klinikal ianya bagus untuk kesihatan

Perhatikan hadis berikut yang diriwayatkan oleh Ibnu Majah (hadis nombor 3309 dalam kitab Sunan Ibn Majahh.

Ummu Sa'd ra berkata, "Saat Rasulullah SAW menemui Aisyah RA aku sedang berada di sampingnya, beliau bertanya: "Apakah ada makanan?" Aisyah menjawab, "Kita hanya memiliki roti, kurma dan cuka." Maka Rasulullah SAW bersabda: "Sebaik-baik lauk adalah cuka. Ya Allah, berkatilah cuka, sesungguhnya cuka adalah lauk para nabi sebelumku, dan tidak dikatakan fakir rumah yang di dalamnya terdapat cuka."

Cuka adalah sebaik2 lauk menurut Nabi SAW dan ia juga merupakan lauk kepada para Nabi sebelum Rasulullah. Nabi SAW berdoa kpd Allah swt supaya cuka diberkati. Nabi SAW juga menjamin penghuni rumah yang ada cuka tidak akan menjadi fakir miskin.

Jadi apa isunya dengan cuka ? Kenapa ramai dapat gastrik dan pendarahan perut kerana pengambilan cuka ?

Jawapannya ialah cuka komersil (cuka kurma, epal dll) yang dijual di kedai2 mempunyai kandungan asid asetik yang sangat tinggi iaitu di antara 10% hingga 12%. Kandungan kadar asid asetik yang sangat tinggi ini boleh menghakis dinding perut dan menyebabkan gastrik dan pendarahan perut.

Tetapi sekiranya kita buat sendiri cuka di rumah (home made vinegar) paras asid asetiknya sangat rendah iaitu sekitar 4% hingga 5%.

Terdapat banyak kajian klinikal telah dijalankan membuktikan kehebatan kesan cuka ke atas kesihatan manusia. Dr Carol Johnston dan Dr Cindy Gaas dari Arizona State University, Amerika Syarikat membuktikan dalam kajian mereka bahawa cuka mempunyai kesan berikut :-
1. Cuka mempunyai kesan antibiotik semulajadi
2. Pengambilan cuka secara berterusan boleh mengurangkan tekanan darah
3. Pengambilan cuka secara berterusan boleh mengurangkan risiko serangan jantung
4. Pengambilan cuka secara berterusan boleh mengurangkan risiko kanser
5. Pengambilan cuka secara berterusan boleh mengurangkan kadar gula dalam darah.

Sekiranya anda tidak tahu cara membuat cuka di rumah, pastikan anda membaca label di botol cuka utk mengetahui kandungan paras asid asetik. Pastikan kandungan tidak melebihi 4-5%.

Adalah sesuatu yang sangat menyedihkan apabila doktor-doktor Muslim di Malaysia menentang penggunaan cuka oleh pesakit mereka tetapi Nabi SAW dan saintis/doktor Barat menggalakkan pengambilan cuka disebabkan oleh kesannya yang menakjubkan

Dr Noorul Amin Abd Rahman.
.
Salam...
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Sunday, 15 July 2018

Menakjubkan 5 kajian Minyak Zaitun untuk kesihatan

*5 KAJIAN AMALAN MAKAN MINYAK ZAITUN*

1. Kajian yang dijalankan ke atas wanita oleh “Harvard School of Public Health” dan “Athens School of Public Health” mendapati amalan mengambil minyak zaitun lebih dari sekali sehari boleh mengurangkan 25% risiko menghidapi kanser payu dara. Kandungan Vitamin E yang tinggi dalam minyak zaitun telah menghalang kemusnahan sel yang menjadi punca kanser. 

2. Kajian yang diketuai oleh Professor Miguel Gassull di Hospital Universiti “Germans Trias Pujol” di Barcelona, Sepanyol ternyata membuktikan minyak zaitun menghalang pembentukan kanser kolon. Kajian lain yang dijalankan di Universiti Oxford menambah bukti yang menunjukkan minyak zaitun berkesan dalam membantutkan kanser kolon.

3. Dr Michael Goldacre dan sekumpulan pengkaji dari “Institute of Health Science” membandingkan kanser, makanan dan pengambilan minyak zaitun di 28 negara termasuk Eropah, Amerika Syarikat, Brazil, Colombia, Kanada dan China. Hasil kajian menunjukkan negara yang mempunyai pengambilan daging yang lebih dan sayur yang kurang mempunyai risiko menghidapi kanser yang tinggi. Minyak zaitun dikaitkan sebagai punca kurang risiko. 

4. Kajian The Journal of the National Cancer Institute menunjukkan diet minyak zaitun bersama buah-buahan dan sayuran merendahkan risiko kanser payu dara, kanser kolon dan kanser prostat.

5. Kajian menunjukkan bahawa asid oleik dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, kanser dan penuaan dan bagus untuk bayi dalam kandungan. Asid oleik merupakan salah satu asid lemak dari jenis tidak tepu mono, merangkumi 55 hingga 85 peratus kandungan minyak zaitun.
.
DETAIL KAJIAN di http://www.olivie.ma/malay/beneficial-effects.html#17
.

Salam...
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60174556998
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Friday, 13 July 2018

Cara atasi Gegata / Kelopak Garam / Hives (Urticaria)

***Gegata / Kelopak Garam / Hives (Urticaria)***

Dibahagikan sebagai akut dan kronik.
1) Akut = kurang daripada 6 minggu.
2) Kronik = tempoh minimum 6 minggu dan keatas

Punca utamanya boleh disebabkan oleh alahan dan bukan alahan yang disebabkan oleh histamine yang akan menyebabkan salur darah mengembang dan pembengkakan tisu disekeliling tempat tersebut. Histamine ini juga yang akan menyebabkan kegatalan.

Penyebab penyakit disebabkan alah kepada:

Makanan, sengatan binatang, persekitaran, kesejukan, ubatan, cahaya matahari , imun yang lemah.

Rawatan semulajadi :

*FV - Fig Vinegar / Sari Cuka Teen Turkey*
**EVOO - Olivie Plus 30x Morocco*
*Pati Delima - 100% Delima Tanpa Gula Azerbaijan*
*Teh Daun Zaitun - Turkey, Kaya Vitamin C dari Teh Hijau*

--

1. Mandi dengan Fig Vinegar/Sari Cuka Buah Teen (FV) dicampur dengan air suam tanpa bilas dengan nisbah 1:1. (Boleh juga lap badan sahaja gunakan campuran ini). Bagi pesakit yang agak dewasa, boleh juga makan Fig Vinegar (FV) bersama air ikut sukatan Fig Vinegar (FV) yang disarankan pada label botol anda.

2. Bila sudah kering, lumurkan badan dengan Olivie Plus 30x : Extra Virgin Olive Oil (EVOO), makan juga EVOO.

3. Teh Daun Zaitun & Hawthorn juga boleh digunakan untuk minum, >

mandi atau sapuan (dibancuh dengan air)

*4. Elakkan gula terutama gula putih.*

5. Elakkan makanan yang boleh menjadi penyebab naik gegata atau pencetus histamin terutamanya sumber protein daripada haiwan seperti daging atau ayam, susu haiwan. Makanan alahan ini berbeza setiap individu, jadi kena try and error.

6. Amalkan makan makanan antihistamin , antiradang seperti Pati/jus delima, teh Daun Zaitun, bawang putih, epal, buahan vitamin C, jus roselle.

7. Berikan air kelapa segar 2 kali sehari sebaiknya kepada pesakit. Selepas minum air kelapa biasanya gegata akan keluar dengan banyak, jangan panik, terus lumur dengan Olivie Plus 30x EVOO, ia akan surut kemudiannya. Mandi dengan air kelapa juga bagus.

*Penyakit ini memakan masa seminggu juga untuk pulih sepenuhnya, jadi jangan risau, fokus kuatkan imun hindarkan pencetus histamin. Ulang semua langkah di atas sehingga pulih. Ketika tidur, lumur dengan Olivie Plus 30x EVOOatau FV Cuka Teen setiap sejam atau 2 jam sekali supaya pesakit lena tidurnya.*

**Untuk kes seperti ini, doktor biasanya akan beri ubat antihistamin juga suntikan dan ubat sapuan steroid.*

*💥💐SELAMAT BERAMAL DAN MENCUBA!*

---

Sumber: GNRAM.
Kredit :Ustaz Fazri

.
untuk tempahan atau pertanyaan www.wasap.my/60175750810

more info www.oliveasli.blogspot.com

Saturday, 30 June 2018

Suhaimi dan ketumbuhan otak vs Quranicfoods

Untukmu Suhaimi

Siapa sangka ketumbuhan 4CM di otakmu suatu ketika dulu telah berlaku pengecutan di luar jangkaan doktor yang merawatmu. Kini 2CM

Siapa sangka hampir seluruh badanmu lumpuh, mulutmu herot percakapan tergagap-gagap dan paling menyedihkan doktor hanya menjangkakan kamu hanya dapat hidup dalam tempoh enam bulan sahaja.

Sayu hati dan sedih pilu melihat ibumu yang menangis setiap membawamu berjumpaku atau lewat berbicara di talian telefon.

Doa dan harapan sentiasa dipanjantkan agar Allah yang Maha Penyembuh dapat menyembuhkan penyakitmu asbab pengambilan quranic food dan rawatan radiotheraphy yang masih berjalan.

Aku telah berusaha sedaya mungkin  membantu berdasarkan kebolehan yg Allah berikan kepadaku...Yang penting ku mahu lihat ibumu gembira.

Setelah agak lama menyepi kukira dirimu sudah djemput ilahi. Namun takdir mengatasi segalanya.

Suatu petang ibumu menelefonku katanya nak berjumpa. Cuma nada suara ibumu seakan-akan sedikit ceria. Lalu temujanji diatur.

Petang itu kamu dan ibumu datang. Terkejut beruk aku dibuatnya..Insan yg kulihat jalannya umpama orang OKU telah berubah 100% darjah..Tiada lagi jalan senget sebelah..tiada lagi herot di mulut...tiada lagi gagap pertuturan. Subhanallah..Keajaiban apakah ini..Sungguh di luar keprcayaanku..

Tidak lama kemudian ku terima jemputan yang kamu akan mendirikan rumah tangga. Al hamdulillah...syukur sangat2 pada Allah.

Semalam kamu datang bersama ibumu mengkhabarkan ketumbuhan itu telah mengecut kepada 2cm sehingga mengejutkan doktor yang merawatmu...begitu pantas kata doktor...biasa tidak macam ni...

Sesungguhnya Allah tidak turunkan penyakit melainkan turun bersamanya penawar.

Semoga dirimu sentiasa di dalam jagaan Allah dan aku doakan penyakitmu akan pulih sepenuhnya secepat mungkin.

#OPU
#OLIVIE30

Kredit to Ust Shahidan Ahmad

Thursday, 28 June 2018

Panduan Cara Makan Olivie Plus 30x yang betul


Cara Makan Olivie Plus 30x

Antara perkara penting yang kita perlu ambil berat apabila pertama kali consume Olivie Plus 30x ialah cara makan. Cara makan Olivie Plus 30x secara asasnya diambil satu sudu besar selepas bangun tidur dan 1 sudu besar sebelum tidur. Pada waktu ini perut masih kosong dan ini akan memberikan impak yang optimum.
Cara makan Olivie Plus 30x : 1 sudu selepas bangun tidur & 1 sudu sebelum tidur
Tetapi bagi pengguna yang belum pernah mengambil Olivie Plus 30x ini, selalunya ada kesan sampingan di peringkat awal. Ini juga dikenali sebagai direction of cure.
Tubuh badan seseorang akan bertindakbalas dengan minyak zaitun Olivie untuk beberapa ketika. Tindakbalas atau kesan sampingan ini ada normal apabila anda mengambil Olivie.
Sebahagian orang merasai tindakbalas ini seawal hari pertama. Ada juga yang merasai selepas beberapa hari.
Contoh tindakbalas yang biasa bagi klien Kak Yan
  • Sentiasa Rasa Haus. Rasa haus yang melampau. Senantiasa nak minum air. Bagi tindakbalas ini, Kak Yan cadangkan anda minum dengan kerap. Standby air awal2.
  • Asyik Mengantuk. Rasa mengantuk ni memang Kak Yan rasai sendiri. Apabila rujuk kawan2, rasa mengantuk tahap gaban adalah normal…. ha3
  • Bagi yang ada tekanan darah rendah mungkin akan rasa kurang selesa pada awalnya
Mana tidaknya, Olivie Plus 30x mempunyai khasiat 30x kali ganda daripada minyak zaitun biasa. Ini bermakna kandungan sebatian dalam Olivie amat tinggi.

Cara Makan Olivie Plus 30x

Bagi anda dah biasa mengamalkan pati minyak zaitun, anda perlu mengambil Olivie 2 sudu besar setiap hari. Ini bagi pastikan anda mendapatkan kesan yang optimum. Olive Plus 30x perlu diambil 1 sudu besar sebelum tidur dan 1 sudu besar selepas bangun tidur.

Cara Makan Bagi Newbie


Tetapi bagi yang belum pernah mengambil Olivie Plus 30x ni, Kak Yan cadangkan ambil Olivie dalam dos atau sukatan yang kecil. Kemudian ditambah sedikit demi sedikit ikut keselesaan dan kesesuaian badan masing-masing. Dengan cari ini dapat kurang tindakbalas yang boleh menganggu aktiviti harian kita.
Cuba bayangkan seharian rasa mengantuk, macam mana nak buat kerja?… hehehe
Dos yang kecil ini Kak Yan cadangkan diambil sebelum tidur ya.
INI PENTING. Ingat ye sebelum tidur bukan selepas bangun tidur. Ini untuk pastikan kerehatan kepada badan bagi tindakbalas penyembuhan yang mungkin terjadi.
Selepas 2-3 hari atau seminggu dos boleh ditambah sikit demi sedikit sehingga mencapai dos yang disarankan oleh FDA iaitu 2 sudu besar setiap hari.

Cara Makan Bagi Merawat Penyakit

Bagi yang ada penyakit dos yang disarankan perlu ditambah atau lebih kerap atau kedua2nya sekali. Contohnya 2 sudu besar pagi dan 2 sudu besar malam.
Dos pengambilan Olivie PLUS 30x boleh ditambah sehingga 6 kali sehari untuk penyakit yang lebih kronik.

Sapu Pun Boleh

Selain makan secara terus, Olivie Plus 30x  juga boleh disapu terus pada kulit. Bukan setakat untuk mencantikkan kulit tapi sangat mujarab juga untuk kulit yang bermasalah seperti eczema, kudis dan kurap.

Kanak-Kanak Boleh Makan Olivie?

Bagi kanak-kanak, Olivie Plus 30x tidak sesuai diamalkan setiap hari. Boleh perkenalkan Olivie pada anak2 tapi pada dos yang kecil dan sekali sekala sahaja. Kak Yan mencadangkan anak2 diberikan Pati Minyak Zaitun Extra Virgin untuk amalan harian. Anyway untuk sapuan luaran, tidak ada masalah untuk guna Olivie ni.

Kesimpulan Cara Makan Olivie Plus 30x


Kesimpulan yang boleh Kak Yan buat bagi cara makan Olivie Plus 30x adalah seperti berikut :
  1. Pengguna kali pertama atau newbie – 1 sudu kecil sebelum tidur (amal 2-3 hari /seminggu)
  2. Pengguna yang sudah biasa –  1 sudu besar selepas bangun tidur & 1 sudu besar sebelum tidur.
  3. Berpenyakit : 2 sudu besar selepas bangun tidur & 2 sudu besar sebelum tidur.
  4. Berpenyakit kronik : 2 sudu besar setiap 4 jam diambil sewaktu perut kosong.
  5. Olivie Plus 30x boleh dimakan terus dan boleh dan disapu pada kulit.
Kredit Blog : http://www.makanansihat.com (Kak Yan)


Panduan Langkah pertama untuk mengumpulkan BITCOIN secara PERCUMA

Langkah pertama untuk mengumpulkan BITCOIN secara PERCUMA

Hai semua kali ini admin akan mendedahkan cara mendapatkan bitcoin secara percuma. tetapi sebelum itu anda mestilah mempunyai dompet online atau ONLINE WALLET untuk bitcoin.

Terdapat pelbagai wallet bitcoin tetapi dua platform ini adalah paling mudah dan PERCUMA dan paling penting ia boleh digunakan untuk transfer duit ke akaun bank tempatan di kebanyakan negara termasuk MALAYSIA!

Jom Try Walet Bitcoin Free. mula2 jom kita buat Wallet LUNO Free klik sini https://bit.ly/2tJs1AJ (walet ni tpt simpan bitcoin ler.. blh pindah masuk acc atau beli barang)

https://bit.ly/2tJs1AJ

atau anda juga boleh buka WALET ONLINE di XAPO ini adalah antara yang paling popular dan Free klik sini >>>XAPO<<<
http://bit.ly/2yQ2kUT



pastu mining free di BITCOIN LINE klik sini http://bit.ly/2tDyRIT (tempat cari bitcoin percuma)
http://bit.ly/2tDyRIT


 atau sini http://bit.ly/2N3xhIi mai pakat try free ja hehe CRYPTOMININGFARM - Virtual Bitcoin Mining

http://bit.ly/2N3xhIi

Comments

panduan Cara Mudah Kumpul Bitcoin percuma

Cara Mudah Kumpul Bitcoin percuma

Anda belum terlambat!! Kepada yang masih baru dan berminat untuk dapat Bitcoin secara percuma, boleh ikut langkah2 dibawah ni dan boleh collect pelbagai coin.

Boleh try dapat BITCOIN FREE melalui website di bawah.

Jom dapatkan
> BITCOIN

> BITCOIN CASH
> LITECOIN
> DOGECOIN
> DASH
 


FREE!!
PERCUMA!!
PERCUMA!!

  

Step untuk claim Bitcoin Free : 

1. Register coinpot wallet di >> https://coinpot.co 

2. Lepas register coinpot, masuk link di bawah guna email yg sama register dgn coinpot. Untuk bonus bitcoin dan bitfun tu kena register sekali lagi. Guna email yg sama juga.

3. Register Moon Bitcoin >> http://bit.ly/2N6wCpr
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2N6wCpr


4. Register Bitfun >> http://bit.ly/2tIOpKL
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2tIOpKL


5. Register Bonus Bitcoin >> http://bit.ly/2IzZdQG
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 15 minit.

http://bit.ly/2IzZdQG

 

6. Register Moon Litecoin >> http://bit.ly/2lDWfBF
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2lDWfBF
  

7. Register Moon Dogecoin >> http://bit.ly/2yQusaw
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2yQusaw


8. Register Moon Dash >> http://bit.ly/2N7zgeM
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2N7zgeM

 
9. Register Moon Bitcoin Cash >> http://bit.ly/2N5frVr
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2N5frVr

10. Boleh juga download apps coinpot di google play store sekiranya anda mahu claim faucet menggunakan phone android anda.

11. Coinpot tu akan function sebagai wallet. Setiap kali claim di 7 link di atas, ia akan auto payment ke dalam coinpot anda. Boleh withdraw coin ke dalam bitcoin wallet anda seperti Coinomi, Coinbase dan lain2. Semoga berjaya.

*TIPS : Jangan pernah miss untuk claim setiap hari sebab anda juga akan dapat 'Daily Bonus Claim' jika claim faucet setiap hari. Jadi pendapatan faucet anda juga akan bertambah. 

*Payment proof

1) 16 April 2018 (Withdraw 0.00016485 Btc)



2) 13 April 2018 (Withdraw 312 Dogecoin)



3) 2 March 2018 (Withdraw 0.00011682 Btc)



4) 3 Feb 2018 (Withdraw 533 Dogecoin)



5) 24 Jan 2018 (Withdraw 52 Dogecoin)



6) 7 Jan 2018 (Withdraw 0.0006 Dash coin)

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!