Tuesday, 25 April 2017

Minyak Zaitun Beta Karotin Vitamin A D E K Omega 3 dan 6

Eh kenapa sejak dua menjak ni.. Kulit jadi kering..rambut selalu gugur, sakit kepala,  sakit2 sendi..yang paling teruk..OH!! TIDAK..Dr kata hati saya bengkak😱😱😱

Back to study 90% penyakit tu datangnya daripada makanan.

Nak rawat penyakit perlu lihat kepada punca dan sebaik-baik cara merawat penyakit ialah melalui makanan juga.

Allah turut berfirman dalam surah Abasa ayat 24. Maka manusia itu perlu perhatikan apa yg dia makan.

Mungkin ada yg terambil lebih atau kurang.  Emm🤔🤔

Bila di diagnos rupa-rupanya ini simtom terlebih *vitamin A* ni.

Flash back balik 5 tahun lepas, apa yg aku selalu makan ye..rasa-rasanya aku suka sangat makan telur, hati lembu, susu, cheese dan produk tenusu lain ditambah sayur dan buah.

*Tahukah anda?*
Selain sumber haiwan, vit A juga boleh diambil daripada sumber tumbuhan iaitu sayur dan buah-buahan yang kaya dengan beta kerotin. Cth: Lobak merah ,tomato, zaitun, delima.

Banyak manfaat Vit A ni sebenarnya, tapi kalau terlebih ambil ia akan memudaratkan semula tubuh badan kita. Pastikan ambil dengan kadar jumlah yang cukup.

Apa *fungsi vit A* ni tuk badan kita ya?
Vit A ni bersifat larut dalam lemak dan berfungsi sebagai:
👉antioksida
👉baik untuk penglihatan
👉baik untuk kulit
👉baik untuk sistem imuniti badan

*BE AWARE!!* jika diambil lebih,  akan mengakibatkan toksin. Kalau terlalu kurang pula akan menyebabkan tanda-tanda seperti dibawah:

👉kulit menjadi kering
👉mata kabur, kering
👉selalu rasa sejuk
👉ulser dalam mulut

*Cadangan pemakanan*:

Daripada ambil sumber Vitamin A berlebihan, terutama dari sumber haiwan seperti telur kuning, hati, cheese, susu haiwan, lebih baik gantikan dengan sumber Beta Carotene daripada sayur dan buah-buahan.

Boleh juga diambil daripada *Pati Minyak Zaitun*. Minyak zaitun sangat kaya dengan Beta carotene (pro-vitamin A) membantu mencegah pembentukan katarak disamping kaya dengan antioksida , hydroxytyrosol,  omega 3 dan 6, vit A, D, E, K yang mampu mengekalkan kesihatan tubuh badan.

Bersederhanalah dalam setiap perkara. Nak sihat kena pelbagaikan pengambilan makanan seharian meliputi semua elemen dalam piramid makanan. Adanya karbohidrat, protein, lemak, bijirin kekacang,  buah dan sayur, air yang cukup serta serat. InsyaAllah badan kita akan

"sama-sama amalkan gaya hidup Aafiyat "
😊😊😊

INFO SIHAT OHU
.
More Info www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveAsli.blogspot.com
WhatsApp 0175750810 Us Zaki

Monday, 24 April 2017

Masalah buah pinggang dan batu karang Minyak Zaitun

*Soalan 122*
*Risiko Buah Pinggang dan Batu Karang*

*Assalamualaikum, ada anak sahabat yg didiagnos buah pinggang 80%tidak berfungsi dan diberi tempoh masa selama 6 minggu untuk lihat perkembangan tahap kesihatan.*
*Juga terdapat sumbatan batu karang pada saluran ke buah pinggangnya.*
*Apakah saranan Quranic Food kepada beliau?*

*Jawapan:*
Punca risiko di buah pinggang bukan hanya kepada jenis air yang kita minum, di mana banyak logam berat di dalamnya.
Antara punca UTAMA kebanyakan pesakit buah pinggang hadapi ialah :
➡ Pesakit yang ada sejarah Diabetes
➡ Pesakit yang ada sejarah Tekanan Darah Tinggi

Punca-punca lain seperti :
➡ keradangan di buah pinggang
➡ jangkitan kuman di buah pinggang
➡ kecelaruan pada sistem pertahanan badan, di mana menyerang buah pinggang sendiri, ditafsir sebagai bahan asing(kuman, bakteria dll)
➡ pengambilan ubat2 kimia @ drugs seperti steroids dalam jangka masa yg lama
➡ ada 'blockage' (contohnya ada batu karang @ masalah di prostat)

Cara nak bantu rawat & atasi,

Paling asas, sangat ditekankan pengamalan sayur-sayuran & buah2 an sebagai terapi terbaik kerana mengandungi nilai antioksida yang tinggi, vitamin & mineral yang pelbagai.

Dan terbaik yang ada KESEMUA kelas makanan yang diperlukan oleh tubuh badan seharian (karbohidrat, protein, lemak, vitamin, mineral & air) SEMESTINYA adalah Quranic Food.

Zaitun, Delima, Anggur, Kurma, Teen

Jadikan makanan yang difirmankan Allah SWT banyak tempat dalam Al Quran & disabdakan serta yang pernah singgah di mulut baginda Nabi Muhammad SAW adalah PENGAMALAN kita seharian.

*Soalan:*
*Berkenaan penyakit Batu Karang, bagaimana hendak bantu rawat penyakit tersebut?*
*Semoga produk-produk Olive House dapat membantu.*
*Minta pencerahan Puan Mimi*

*Jawapan:*
Batu karang ialah mineral keras yang terbentuk @ asid urik jenis hablur kecil / besar yang tersimpan di dalam buah pinggang anda. Boleh menjejaskan mana-mana bahagian saluran kencing anda ➡ dari buah pinggang hingga ke pundi kencing. Kebiasaannya, batu karang terbentuk apabila air kencing menjadi pekat, menyebabkan mineral membentuk hablur dan melekat antara satu dengan lain.
Menyebabkan rasa sakit teramat sangat apabila batu tersebut hendak dikeluarkan bersama-sama air kencing.
Boleh dibantu rawat dengan pengambilan Air Putih sedikit berlebihan ➕ *Functional Quranic Food*

*Functional Quranic Food*
1⃣ *Minyak Zaitun*
▶ *Pain Killer Alami* seperti *Oleocanthal* akan bantu atasi kesakitan amat sangat serta bantu rawat *keradangan* yang berlaku di buah pinggang & saluran kencing
▶ *Hydroxytyrosol* akan berperanan pada mitochondria cell di buah pinggang untuk hasilkan peranan buah pinggang yang sihat serta nilai Hydroxytyrosol yang tinggi tidak menjejaskan langsung organ buah pinggang, terbukti melalui kajian saintifik. Hydroxytyrosol juga bantu rawat jangkitan kuman yang mungkin berlaku.
▶ *Magnesium* akan bantu pengeluaran batu karang & cegah dari berlaku pembentukan batu karang.

2⃣ *Jus & Pati Delima*
▶ Serat yang tinggi akan bantu rawat & elak pembentukan kristal batu karang yang baru
▶ Antioksida yang pelbagai akan bantu rawat jangkitan kuma yang berlaku
▶ Magnesium
▶ Vitamin B6 akan kurangkan paras 'Calcium Oxalate' iaitu bahan semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, coklat dan lain-lain. Hati juga hasilkan Oxalate. Apabila lambakan 'Calcium Oxalate' berlaku, maka membentuk kristal & menjadi batu karang.
Jadi, Vitamin B6 akan bantu turunkan nilai 'Calcium Oxalate'
➡ *Lambakan Vitamin & Mineral di dalam Jus Delima* akan buang kotoran (flush out toxins) daripada tubuh badan termasuk batu karang.

3⃣ *Sari Cuka Teen*
▶ Sifat asid dalam SCT akan neutralkan nilai Asid Urik di buah pinggang.
▶ Mineral yang pelbagai turut bantu rawat & cegah
▶ Asid Asetik Organik akan bantu rawat keradangan yang berlaku
▶ Campuran *Madu Multiflora* dan Sari Cuka teen untuk flush out toksid.

☑☑ Sangat bagus berbekam & Akupuntur untuk cepatkan proses rawat & pulih.
InsyaAllah.
.
More Info atau tempahan produk
www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveAsli.blogspot.com
WhatsApp 0175750810 Us Zaki

Friday, 21 April 2017

Cuka teen asid di luar alkali di dalam perut

Wslm wrhmtllah, situasi ini sama macam lemon, orange, dan CUKA BUAH SAHAJA.

Di luar badan, ia adalah bersifat Acid pada pH nya.
Tetapi, bila dah masuk ke dalam tubuh badan,
Ia bersifat Alkaline-Forming disebabkan oleh perut perlu menghasilkan HAMPIR TIADA ASID untuk mencerna makanan sebegini.

Ia berbeza situasi dengan apabila kita makan Roti.
Roti diiktiraf sebagai Acid-Forming kerana untuk menghancurkan & menghadam roti, Perut perlu merembeskan Asid Hidroklorik.
.
Info - Pn Shamimi

Thursday, 20 April 2017

Ekzema dan Minyak Zaitun Olive House

NAMA PENGGUNA :  Muhammad Habiburrahman bin Mohamad Ismadi

UMUR : 2 Tahun

NO TEL :  019471553*

ALAMAT : Taman Desa Tanjung, 06000 Jitra Kedah.

MASALAH KESIHATAN YANG DIALAMI : 
   🔶 Ekzema
   🔶 Allergik

   SEJAK BILA :  10 bulan lalu

CARA AMALAN PRODUK : 
   🔶 Olivie 30 x -1 sudu kecil.
    🔶 Sapuan Pada Kulit
    ▪Waktu pagi
    ▪Waktu sblm magrib

KESAN PENGAMALAN :
        ▪ Pada mulanya ekzema naik dikaki,kemudian di tangan,seterusnya muka dan badan.Ini menyebabkan anak saya tidak selesa jadi gatal2 dan selalu merengek terutama pada
waktu malam.
        Alhamdulillah slps 2 bulan mengamal olivie dan sapu diseluruh badan ,penyakit ekzema telah sembuh sepenuhnya.Saya bawa anak saya berjumpa dengan doktor pakar kulit, beliau menyarankan supaya saya menggunakan minyak zaitun untuk sapuan pada kulit.
       Alhamdulillah rupanya penawar itu ada disisi kita.

HARAPAN DAN NASIHAT DARI PENGGUNA :
 
   🔶Saya amat berharap dapat mengamalkan pemakanan sunnah terutamanya minyak zaitun secara istiqomah🔺Utamakan Pemakanan Alami🔺"Insya Allah"
.
Panduan tambahan

PMZ - pagi 2 sudu besar, malam 1 sudu (sehingga gatal-gatal yang teruk hilang)
         - sapuan (selepas mandi pagi & malam)

SCT - minum 1 sudu besar dalam 1 gelas air suam. Boleh buat 2x sehari
        - mandian ( 1 : 10 ) iaitu 10ml Cuka teen + 100 ml air
.
pesakit ekzema perlu pemakanan yang sihat, no gula putih & makanan berproses.
.
More Info
www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveHouse.blogspot.com
WhatsApp 0175750810

Sunday, 16 April 2017

Period tak teratur III vs Minyak Zaitun

*Soalan 95:*
*Darah Haidh yang Tidak Teratur*

*Seorang wanita berusia 26 tahun dan sudah 3 tahun, tetapi masih belum mempunyai anak.*
*Kitaran Haidh yang tidak teratur.*
*Sudah dicadangkan Pati Minyak Zaitun (PMZ) dan Sari Cuka Teen.*
*Kesannya, keluar darah yang banyak dan ada darah beku.* (Lihat gambar di bawah).

*Jawapan:*
Apabila makan makanan yang tinggi nilai nutrisi seperti Minyak Zaitun Yang Tidak Bertapis, berlaku period yang semakin banyak dan adakalanya sedikit pepejal (bentuknya), itu adalah Healing Crisis.
Banyak maklum balas yang diterima untuk kes sebegini.
Ini adalah ketidakseimbangan hormon.
Teruskan pemakanan Pati Minyak Zaitun serta SINERGI dengan Sari Cuka Teen dan Jus Delima.

Kurangkan pemakanan berunsur daging (ayam, lembu, kambing, unta, rusa, kibas). Lebihkan pengambilan sumber ikan.

Saya sangat cadangkan Berbekam & Akupuntur.

Wallahua'lam
...

Pmz mkn 2 sudu besar pg & mlm.
Cadangkn juga cuka teen.
.

Period Panjang Haid Tak teratur II vs Minyak Zaitun

*Soalan 53:*
Assalamualaikum, pesakit berumur 18 tahun, mengalami period yang panjang, iaitu 2 minggu.*
Apabila makan minyak zaitun, period keluar terlalu banyak. Adakah dia tidak boleh makan minyak zaitun atau ada cadangn lain?

*Jawapan:*
Soalan ini telah berulang banyak kali.
Untuk jawapan yang panjang lebar, sila semak soalan-soalan lepas.
Untuk 2 minggu tempoh period, jika masih bawah 15 hari 15 malam, adalah masih dikategori sebagai period. Melebihi tempoh itu, adalah bukan lagi Period (boleh Rujuk Pakar-pakar Bidang Feqah).
Apabila makan makanan yang tinggi nilai nutrisi seperti Minyak Zaitun Yang Tidak Bertapis, berlaku period yang semakin banyak, itu adalah *Healing Crisis.*
Banyak maklum balas yang diterima untuk kes sebegini, adalah pendarahan yang banyak.
Ini adalah ketidakseimbangan hormon.
Teruskan pemakanan Pati Minyak Zaitun serta *SINERGI* dengan Sari Cuka Teen.

Kurangkan pemakanan berunsur daging (ayam, lembu, kambing, unta, rusa, kibas). Lebihkan pengambilan sumber ikan.

Saya sangat cadangkan Berbekam & Akupuntur.

Wallahua'lam.
More Info
www.facebook.com/QuranicFoods
www.oliveasli.blogspot.com
WhatsApp 0175750810 Us Zaki

Period berpanjangan kurang darah dan Cyst vs Minyak Zaitun n Quranic Foods

*Kalau bagi mereka yg kekurangan darah disebabkan period yg berpanjangan, apa yg nak kita suggest?*
*Cysts, CIN11, hpv dna types 16 and 59*

➡ *HPV dna types 16 & 59* ialah Human Papilloma virus kategori *high risk* yang boleh menyebabkan sel kanser wujud.
➡ Pesakit ni ada Cyst & HPV.Menyebabkan pendarahan banyak & berterusan.

Paling basic :
PMZ ➕ SCT ➕ Jus Delima.

Pesakit sangat perlu kepada :
1. Antioksida utk up immune system.
Yg terbaik hanya ada dalam Pati Minyak Zaitun yg tidak bertapis iaitu *Hydroxytyrosol*.
Biasakan dulu dgn PMZ, slowly baru cadang Olivie, supaya tidak berlaku Healing Crisis yg teruk.

2. Anti Keradangan & Pain Killer alami seperti *Oleocanthal*.
Pesakit HPV, di bahagian rahim telah berlaku keradangan.Perlukan Anti Keradangan.
Omega 3&6 serta Flavonoids juga adalah anti keradangan yg ada dalam Pati Minyak Zaitun yang tidak bertapis.

3. Vitamin C.
Oleuropein dalam minyak zaitun adalah 400x ganda dr Vitamin C.

4. CoQ10
Hydroxytyrosol yg ada dalam minyak zaitun adalah 2x ganda dr CoQ10.

5. Folic Acid
Dalam 100% Jus Delima OH ada Folic Acid utk bantu rawat masalah ni.

6. Minum Sct, jadikan minuman harian & basuhan pd vagina.
Utk neutralkan medium berasid yang merangsang pertumbuhan sel kanser.

Akhir sekali, amalkan pemakanan yang thoyyib.
Kurangkan bergoreng, elakkan mknn berproses, berpeluntur.
Kesembuhan drNya.
Usaha & berdoa serta bersyukur.
.
More Info
www.facebook.com/QuranicFoods
www.oliveasli.blogspot.com
WhatsApp 0175750810 Us Zaki

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!