Friday, 30 May 2014

Pati Minyak zaitun Asli rawat saraf

Soalan dari pengguna:

Ada seorg cus ni dia ada mslh saraf rasanya x blh berjln. Dia dah lama gak amik mz tp x dak perubahan. Bila dia amik cuka jadi cm ni
"Maaf akak line x da...abg dh mkn cuka tu. X sesuai dgn dia, bila mkn jari2 dia akan tarik...betis sakit."

Itulah situasi cus tersebut. Ada sbrg komen atau pandangan dr yg pakar?

Jawapan Dr Hafizah:
Proses penyembuhan pasti melibatkan kesabaran...kerana itulah pesakit dipanggil patient...patient ertinya sabar...
Jari2 tarik. .sakit betis. ..  itu respon positif yg badan sdg melakukan tugas di tempat2 berkenaan..
Cubalah nasihat lagi...tingkatkan akidah dia..check pemakanan seharian...check ibadah...

Jawapan Dr. Salman pula:
Konsultasi kesihatan perlu melihat kondisi pesakit secara menyeluruh sebelum mengatakan ianya proses penyembuhan ataupun komplikasi penyakit sedia ada.Menghentikan ubat hospital secara tiba2 mendedahkan pesakit kepada komplikasi penyakit yg membahayakan nyawa kerana proses penyembuhan secara alami @homeostasis mengambil masa yang panjang berdasarkan keseriusan penyakit sedia ada.

Contoh komplikasi:
1) Diabetis mellitus -> diabetic ketoacidosis
2) hypertension -> hypertensive encephalopathy/stroke.
Perbincangan kita bukan untuk membandingkan perubatan mana yg lebih superior/utama di antara quranic food ataupun ubatan sintetik,tetapi apa yg terbaik untuk setiap pesakit berdasarkan tahap keseriusan sesuatu penyakit.
Sumber: Olive House Medic & Business.

Harga runcit rm39.90 pos rm6.10 semenanjung.
Borong RM408 sedozen *free pos semenanjung.
Sms.whatsapp 0175750810
^_^

Omega 3 dlm Pati Minyak Zaitun Asli mampu merawat Sakit Sendi tulang OSTEOARTHRITIS.

Omega 3 dlm Pati Minyak Zaitun Asli mampu merawat Sakit Sendi tulang OSTEOARTHRITIS.

Telah terbukti! Dengan kajian Makmalm. Serta testimoni yg pelbagai..
Perkongsian dari Kajian Moden.. ia telahpun disebut di dalam al Quran.. sarjana dan saintis barat mengkajinya dengan teliti dan menamakannya SUPER FOODS dan FOODS AS MEDICINE.. kita amalkannya sebagai www.QuranicFoods.com makanan disebut didalam al Quran..juga makanan penghuni syurga..
Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or www.facebook.com/QuranicFoods

Minyak Zaitun rawat pesakit buah pinggang dialisis

Berikut adalah ulasan dari dua orang Dr Perubatan.. boleh dijadikan panduan untuk info amalan dan perkongsian.

Ada 2 soalan dr pesakit buah pinggang,
Yg pertama, umur 41 thn, perempuan, kedua2 buah pinggang telah rosak, dia buat pemindahan b.pinggang dgn adiknya dan letak di bahagian depan sudah hampir 2 thn, dia dah mkn m.z ,cuma dia nk tahu berapa dos?

Yg kedua, sehari berapa kali yg septutnya dia kena mkn?

Jawapan Dr. Hafizah:
Biasanya org yg ada pemindahan buah pinggang ni akan makan steroid..Dia ada makan tak?
Yg lelaki umur 38 tahun tu..elok makan mz lepas cuci buah pinggang...dalam 2 jam lepas cuci...amik 2 sudu besar..hari biasa amik pagi dan malam sama dos.
Boleh suggest bekam..so that dyalisis boleh jarakkan.

Jawapan Dr. Salman juga:
Sedikit tambahan..berkenaan isu menggabungkan ubatan syntetik dan quranic food dalam journal2 berkaitan..kesimpulan yg dapat di ambil,tiada bahaya menggabungkan kedua2 unsur tersebut.. quranic food menyediakan persekitaran dalaman yg kondusif dgn mengurangkan inflammatory reaction dan meningkatkan cell healing seterusnya mampu mengurangkan kebergantungan tubuh kpd ubatan sintetik..

Kedua..isu dos yg sesuai utk setiap penyakit..saya tak pasti ada kajian meta-analysis yg khusus bagi quranic food utk setiap penyakit..mungkin ramai yg bercakap berdasarkan pengalaman dan testimoni..kesimpulan ke2 berdasarkan journal archieve of medicine yg membuat kajian kepada pesakit ischemic heart disease dan hypertension,dos asas bagi mereka yg tiada penyakit dan bertujuan utk penjagaan kesihatan asas ialah 20 mg@2 sudu besar setiap hari..jika sudah menghidapi penyakit,minimum yg perlu di ambil ialah 40 mg@4 sudu besar sehari..mungkin itu pendapat saya buat masa ini untuk semua penyakit..

Jawapan tambahan Dr. Hafizah:
Maka saya suka elakkan pertembungan agar tidak berlaku konflik di kemudian hari.
Ubatan kimia sintetik merencat homeostasis sdgkan ubatan alami enhance homeostasis....maka ianya akan terjadi by chance ...sekiranya individu lebih mengamalkan pemakanan yg baik..persekitaran positif...maka bagi nya mungkin tidak akan berlaku efek negative. ..sebaik2 ya berlaku jika pemakanan bermasalah..sikap bermasalah... Main medicine is our thought...In form of released neurotransmitter and hormones.
Sumber: Olive House Medic & Business.

Sms.whatsapp 0175750810
^_^

Wednesday, 28 May 2014

Dos sesuai Minyak Zaitun utk ibu Hamil dan pengamal ubat sintetik

Soalan Dari Pengguna Minyak Zaitun:

1) Berapa dos minyak zaitun yg boleh dikenakan kepada ibu yg mengandung, ibu yg baru bersalin dan anak yg mula umur 2,3,4 tahun?
2) Bagaimana pula kepada pengamal yg ada makan pelbagai ubat dari hospital, seperti ubat darah tinggi, jantung, dll?

Jawapan dari Dr. Hafizah:
Secara umum..mz ..sct..atau segala makanan sunnah adalah makanan dan bukannya ubat...namun disebabkan badan manusia hari ini kekurangan khasiat maka apabila khasiat ini diberi kan semula..maka sakit nya automatic sembuh...
Maka soal dos adalah tidak penting. ..ia adalah lebih bergantung kepada cara pemakanan seharian individu...
Kalau memang pemakanan nya sihat...maka 2 sudu besar adalah mencukupi bg mz..
Tapi kalau seharian hanya makan processed food...maka wajib dos nya diperbanyakkan. ..

Namun secara umum....

1) ibu mangandung: 2 sudu besar pagi dan malam
2) ibu menyusu: 2 sudu besar 3x sehari
3) kanak2:sebagai daily supplementation 1 sudu kecil setiap pagi...boleh di tambah ikut kesesuaian..

Bagi pengamal dadah tegar. ..harus lah di nasihat kan memilih rawatan mana yang hendak di cuba. ...
Saya tidak mengalakkan percampuran ubatan kimia sintetik dan makanan sunnah yg suci lagi mulia...kerana bila berlaku tidak balas. ..makanan sunnah selalu dipersalahkan dan ini menyebabkan dosa dan bersangka buruk dengan ciptaan Allah. ..
Hendaklah kita ketahui bahawa doktor tidak pernah belajar ilmu pemakanan secara detail dan doktor juga tidak belajar ilmu tumbuh tumbuhan...
Malah doktor diajar yang tumbuhan ada bahan merbahaya yang boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang dan hati....maka atas apa2 jua yg akan terjadi pasti lah doktor akan menyalahkan apa2 jua ubatan lain yg diambil oleh pesakit nya dan menutup mata kepada kemudara'tan dari dadah...
Jadi..kesimpulannya..Elakkan percampuran ubatan kimia sintetik dan produk kita..

Sumber: Olive House Medic & Business.

Telah terbukti! Dengan kajian Makmalm. Serta testimoni yg pelbagai..
Perkongsian dari Kajian Moden.. ia telahpun disebut di dalam al Quran.. sarjana dan saintis barat mengkajinya dengan teliti dan menamakannya SUPER FOODS dan FOODS AS MEDICINE.. kita amalkannya sebagai www.QuranicFoods.com makanan disebut didalam al Quran..juga makanan penghuni syurga..
Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com 

Cara simpan buah teen Olive House

Persoalan tentang buah teen:
1. Lepas dibuka plastic walaupun di seal semula. Berapa lama ia boleh tahan.
Jawapan: Setahun tempoh plg lama. Tapi, biasa, shari dah habis.
2. Perlu masuk peti ais tak?
Jawapan: Simpan di tempat yg sejuk & kering.(peti sejuk pun blh/diluar pun blh).
Telah terbukti! Dengan kajian Makmalm. Serta testimoni yg pelbagai..
Perkongsian dari Kajian Moden.. ia telahpun disebut di dalam al Quran.. sarjana dan saintis barat mengkajinya dengan teliti dan menamakannya SUPER FOODS dan FOODS AS MEDICINE.. kita amalkannya sebagai www.QuranicFoods.com makanan disebut didalam al Quran..juga makanan penghuni syurga..

Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810 [US ZAKI]
www.QuranicFood.com or www.facebook.com/QuranicFoods

Tuesday, 27 May 2014

Buah Teen campur minyak zaitun ubat batuk berpanjangan

Buah Teen Separa Segar.

Kalau dilumur dengan minyak zaitun, boleh sembuh batuk yg berpanjangan.

Telah terbukti! Dengan kajian Makmalm. Serta testimoni yg pelbagai..
Perkongsian dari Kajian Moden.. ia telahpun disebut di dalam al Quran.. sarjana dan saintis barat mengkajinya dengan teliti dan menamakannya SUPER FOODS dan FOODS AS MEDICINE.. kita amalkannya sebagai www.QuranicFoods.com makanan disebut didalam al Quran..juga makanan penghuni syurga..
Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or www.facebook.com/QuranicFoods

Friday, 23 May 2014

Info dan Sejarah buah tin / teen ; Olive House

Dalam bahasa Inggris tin diterjemahkan menjadi timah
Untuk salah satu surah dalam al-Qur'an, lihat Surah At-Tin.
Artikel ini berisi tentang pohon ara atau buah ara. Untuk jenis (genus) ara-araan, lihat Ficus.
?Tin

Daun dan buah tin
Status konservasi
Risiko Rendah
Klasifikasi ilmiah
Kerajaan:Plantae
Divisi:Magnoliophyta
Kelas:Magnoliopsida
Ordo:Rosales
Famili:Moraceae
Genus:Ficus
Upagenus:Ficus
Spesies:F. carica
Nama binomial
Ficus carica
L.

Tin atau Ara (Ficus carica L.) adalah sejenis tumbuhan penghasil buah-buahan yang dapat dimakan yang berasal dari Asia Barat. Buahnya bernama sama. Nama "Tin" diambil dari bahasa Arab, juga dikenal dengan nama "Ara" (buah ara / pohon ara) sedangkan dalam bahasa Inggris disebut fig (common fig; "pohon ara umum"), sebenarnya masih termasuk kerabat pohon beringin dari dari genus yang sama, yaitu Ficus.

KHASIAT BUAH TIN
Posted on July 19, 2013 by aurasuccess
N

Sabda Nabi Muhammad SAW: Sekiranya aku katakan, Sesungguhnya buah yang turun dari Syurga maka aku katakan, inilah buahnya (Tiin), sesungguhnya buah syurga tiada keraguannya. (Hadis Riwayat Abu Darba;Suyuti).

Di antara tumbuhan yg terdapat dalam Al-Quran ialah madu, tin dan zaitun, kurma serta ‘habbah as-sauda’. Nama buah tin juga tercantum di dalam al-Quran di samping buah zaitun. Ia juga dikenali dengan nama Ara atau’Figs’, ia bukan berasal dari Malaysia tetapi dari negara Arab.

Rasanya yg manis, berwarna kehijauan (buah tin muda) dan apabila matang warna kulit berubah menjadi ungu kehitaman. Buah tin yg muda sering dijadikan sebagai sayur dalam masakan daging dan buah tin tua dan matang sangat lazat sebagai pencuci mulut, dijadikan jus, manisan kering dan lain2.

Khasiatnya banyak antaranya;
Beberapa kajian dan penelitian yg dilakukan tentang buah tin akan khasiat dan keistimewaan nya. Antaranya ialah:-
• Kajian dari California Fig Nutritional Information – buah tin mengandungi serat yg tinggi. Di mana, setiap 100gm buah tin kering mengandungi 12.2g serat berbanding dengan buah epal (2.0g).
• Kajian yg disiarkan di Qatar – buah tin ini kaya dengan kalsium dan potasium yg mengandungi zat benzaldehyde amat baik untuk melawan sel2 kanser.
• Website Cancer Foundation – kajian dari Institute of Physical and Chemical Research di Tokyo menunjukkan benzaldehyde terbukti sgt berkesan dalam melawan kanser

• Website Cancer Foundation – kajian dari Institute of Physical and Chemical Research di Tokyo menunjukkan benzaldehyde terbukti sgt berkesan dalam melawan kanser.
• Jabatan Pertanian Amerika Syarikat – buah tin mengandungi vitamin A, C, Kalsium, Magnesium hingga Potasium. Ia juga baik untuk mengawal nafsu makan dan menurunkan berat badan.
• Pakar kesihatan – dengan mengambil buah tin secara teratur, ia membantu membersihkan racun di dalam tubuh.
• Kajian dari Universiti Rutgers, New Jersey – ia membuktikan buah tin mengandungi antioksidan, Omega-3, Omega-6 yg mencegah penyakit jantung, rendah lemak, rendah kalori dan bebas kolestrol – sesuai untuk mereka yg mengidap penyakit diabetes.
• Prof. J.A Vinson dari Universiti Scranton, Amerika Syarikat – setiap 100gm buah tin mengandungi vitamin A (9.76IU), vitamin C (0.68mg), kalsium(133.0g) dan zat besi(3.07mg). Vitamin dan mineral ini sangat diperlukan oleh tubuh untuk menjaga dan memelihara kesihatan dalam tubuh kita.
• Pengarah Institut Pencegahan Penyakit, George Washington University Medical Centre (Dr. Oliver Alabaster) – mengatakan jika seseorang itu mengambil buah tin, beerti ia telah mengambil makanan yg menjamin kesihatannya dalam jangka masa yg panjang.
• Lembaga Penasihat Buah Tin (California Fig Advisory Board) – ia mengatakan bahawa buah tin sbg ‘Nature’s most nearly perfect fruit’ iaitu buah yg hampir mencapai kesempurnaan secara keseluruhan.
• Menurut Imam Ibnu Al Jawziyyah – buah tin dapat mengurangkan penyakit sesak nafas, membersihkan hati dan limpa serta langkah pencegahan untuk melawan racun dalam tubuh kita.

Jika buah tin dimakan dalam bentuk yg kering TETAPI tidak terlalu banyak, boleh membantu dalam :-

• mengelak daripada bahan2 keracunan
• melicinkan tekak dan dada
• mencuci hati dan jantung
• membersihkan lendir2 yg terdapat di dalam usus.
Buah tin baik untuk membantu merawat masalah
• penyakit buasir
• sakit2 dan bengkak badan
• batuk yg berpanjangan
• kencing tidal lawas

Rasa manis buah tin itu mengandungi zat2 yg penting dalam tubuh kita. Serat, kallium dan magnesium di dalam buah tin dapat mengurangkan serangan angin dan mengawal tekanan darah tinggi. Buah tin jugalah dijadikan pencegah untuk penyakit darah tinggi.

Bagi penyakit kencing manis pula, serat yg terdapat di dalam buah tin dapat memperlahankan proses penyerapan glukosa di usus kecil. Gabungan serat yg tinggi dan karbohidrat mampu mengawal kadar gula darah seseorang.

Riwayat dari Abu Zar r.a :-
Nabi SAW bersabda: ‘ Kalau aku perkatakan tentang buah yg diturunkan dari Syurga, nescaya aku katakan ini lah dia. Kerana buah2an syurga tidak berbiji. Oleh itu, makan lah buah ini. Sesungguh nya dia menghentikan penyakit buasir serta bermanfaat untuk sakit – sakit  badan..

Fakta sains menjelaskan bahawa buah tin dari jenis (Carica Ficus), di Maroko dan negara-negara Afrika Utara lainnya, buah ini dikenal dengan sebutan “karmouss” dan karena keberadaanya yang banyak tersebar di pesisir Laut Tengah, maka buah ini banyak sekali disebutkan dalam literatur-literatur sejarah kuno dan sebagaimana juga disebutkan pada kitab-kitab samawi.

Fakta Sains Dan HadisDalam fakta sains modern menjelaskan bahawa cairan tin yang dicampurkan pada banyak ramuan-ramuan medical memiliki kemanjuran tinggi. Oleh karena itu nabi Muhammad SAW mengomentari buah ini dalam salah satu Sabda Baginda SAW yang diriwayatkan oleh Abu Dardaa, bahwasanya telah dihidangkan kepada nabi sebuah menu dari buah tin, maka nabi mengajak sahabat-sahabatnya menyantapnya bersama, beliau lalu bersabda: “Jika aku mengatakan ada buah yang turun dari langit, maka buah inilah (menunjukkan buah tin)”.

Ibn Alqayyim dalam bukunya “ath-Thib Annabawi” mengomentari riwayat hadits diatas: “Menguji kemanjuran pengobatan nabi sebagai tersebut dalam hadits ini, dapat dianalisis beberapa teori. Pada zaman dahulu kala, buah tin telah banyak dipakai untuk kepentingan medis, tokoh-tokoh kedoktoran period awal juga seperti Ibn Sina telah banyak mengetahui buah tin mempunyai banyak faedah medis…”

Kelebihan Buah Tin

Melalui perubatan traditional pada dekad terakhir ini juga telah mengenal kemujaraban buah tin, dimana dianggap secara medis menyembuhkan berbagai penyakit seperti mengubati luka-luka, borok, flu burung, mag, gangguan sirkulasi mensturasi dan luka bakar. Disamping itu, buah tin juga kaya dengan vitamin A dan B serta kadar tertentu dari vitamin C. Dan mengandungi garam pokok seperti: Kalsium, fosfor, zat besi yang membangun pertumbuhan badan dan pembangkit tekanan darah. Selain itu, kandungan buah tin juga kaya dengan serat, kalium, dan magnesium yang dapat mengurangi serangan angin dan mampu mengawal tekanan darah tinggi serta mampu mengurangi berat badan. Oleh kerana itu buah tin sangat sesuai mengatasi masalah berat badan.

Dengan lebih jelas, di dalam kitab Tafsir al Munir tulisan Dr Wahbah az Zuhaili; seorang tokoh ulama’ di bumi Syam as Syarif, mentafsir surah at Tin yang mana penulis ada menyatakan bahawa buah tin ini mempunyai 1001 rahsia penyembuhan.  Antara penyakit yang boleh diikhtiarkan penyembuhannya melalui pengambilan buah tin secara konsisten dua kali sehari paling kurang selama 40 hari adalah:

1. Membersihkan buah pinggang dan rawatan buah pinggang yang rosak
2. Mengurangkan kepanasan badan ketika demam.
3. Memecahkan batu karang di dalam badan.
4. Menyegarkan badan yang lesu.
5. Mengeluarkan toksin dan racun dalam badan.
6. Rawatan buasir.
7. Meredakan sakit kulit seperti ruam, panau dan lain-lain.
8. Rawatan penyakit GOUT.

Justeru, Allah SWT menyebutkan beberapa jenis buah dan tumbuh-tumbuhan di dalam al-Qur’an, menyebutkan buah tin sekali saja pada surah at-Tin. Surah terakhir ini merupakan surah satu-satunya mengambil judul nama tumbuhan, berbeza dengan surah yang bertema binatang yang banyak menjadi judul surah-surah al-Qur’an seperti: (Al-Baqarah = Sapi betina, an-Naml = semut, an-Nahl = lebah, al-’Ankabuut = laba-laba dan al-Fiil = gajah).

Dari keterangan diatas menegaskan bahawa tin merupakan buah yang sangat hebat, memiliki kegunaan medis yang sangat banyak. Selamat menunaikan ibadah puasa dan Salam Kasih Sayang dari Saya, Dr. Mir Khalid Sabran

Buah Teen  Separa Segar (Organic)
Harga promosi RM11 SHJ..
     *Kos pos Rm6
  Satu Kotak 24pack  (rm 264 / ctn) *Free pos.

Sms.Whatsapp 0175750810
www.QuranicFoods.com
www.facebook.com/QuranicFoods

Wednesday, 21 May 2014

panduan Merawat penyakit Pati Minyak Zaitun Asli dan Sari Cuka Teen Olive House.

Beberapa panduan Mengamalkan Pati Minyak Zaitun Asli dan Sari Cuka Teen Olive House.

**Chit Chat
[22/05 11:53 AM] www.QuranicFoods.com: btuk bkahak : ambk cuka teen @ Myk Zaitun mana lebih efektif

[22/05 11:54 AM] www.QuranicFoods.com: *combine pastinya lbh bagus btui kan.. tp antara olive n cuka mana lbh bkesan utk batuk kahak.

[22/05 11:56 AM] Awie Jelajah Olive: Pati minyak zaitun

[22/05 2:03 PM] ‪
: Kahak-pati minyak zaitun

[22/05 2:07 PM] ‪: Jgn lupa madu

[22/05 2:17 PM] Puan Azilah:
Sakit tekak minyak zaitun,selsema cuka tin,batuk  madu...

[22/05 2:19 PM] Puan Azilah : Demam minyak zaitun + cuka tin + madu + habbastusauda

[22/05 2:19 PM] Puan Azilah: Keracunan sari cuka tin

[22/05 2:21 PM] Ustaz Burhan: Kalau sy selalu yg diamalkan :-

Dewasa:- kunyit hidup, asam jawa dan madu (sehari 2@3x)
MZaitun  2x dan cuka 3 sudu + madu pagi sahaja

[22/05 2:22 PM] Ustaz Burhan: Kanak2 :- MZ 1 sudu besar, cuka 1/2 sudu kecik + gula merah..jdkan mcm ubat n bg 3x sehari

[22/05 2:22 PM] Puan Azilah: Kismis hari2 makan...

[22/05 2:23 PM] Ustaz Burhan: Insya allah paling lama 2 hari kebah

*QuranicFoods InShaAllah dpt merawat serta mencegah pelbagai penyakit..

Di syorkan juga mengamalkan.. Buah Teen Separa Segar..
Kurma..
Madu..
Minyak Zaitun
Sari Cuka Buah Teen.
Za'faran
Dan lain2..

More Info like www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com
Sms.Whatsapp 0175750810

Tuesday, 20 May 2014

Olive House ; Apakah Minyak Zaitun Menurut Al Quran Dan Hadis

MINYAK ZAITUN MENURUT AL-QURAN & HADIS

Rasulullah SAW pernah bersabda: “Sesungguhnya Allah Ta’ala menurunkan penyakit dan ubatnya, dan menjadikan setiap penyakit pasti ada ubatnya. Maka berubatlah kalian, tapi jangan dengan yang haram.” (HR Abu Dawud) Berdasarkan hadis ini, maka tidak hairanlah mengapa para alim ulama lebih cenderung kepada makanan-makanan sunnah untuk mengubati penyakit-penyakit manusia berbanding ubat-ubat moden yang kandungannya diragui (syubhah).

Salah satu makanan sunnah yang banyak diamalkan ialah minyak zaitun. Sejak 1400 tahun lalu, Nabi Muhammad SAW telah menganjurkan penggunaan minyak zaitun, kerana khasiatnya yang amat besar, dikeluarkan dari pohon zaitun yang diberkati.

Firman Allah SWT: “Allah cahaya langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang yang bercahaya seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkah, yakni pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur dan tidak pula di sebelah baratnya, yang minyaknya hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya berlapis-lapis, Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha mengetahui segala sesuatu.” (QS An-Nur: 35)
Firman Allah SWT: “Dan dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan. Maka kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak; dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (Kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.” (QS Al-An’am: 99)

Firman Allah SWT: “Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, kurma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (An-Nahl:11)

Diriwayatkan oleh Ibnu Umar r.a., Rasulullah SAW pernah bersabda: "Minumlah minyak zaitun dan berminyak dengannya kerana sesungguhnya ia adalah dari pohon yang diberkati." (HR Al-Baihaqi & Ibnu Majah). Di dalam riwayat lain menjelaskan bahawa Rasulullah SAW pernah bersabda: "Barangsiap menggosok (badannya) dengan minyak zaitun, syaitan tidak akan mendekatinya."

Pohon zaitun tumbuh di puncak bukit. Ia mendapat sinar matahari baik di waktu matahari terbit mahupun sewaktu matahari terbenam, sehingga pohonnya subur dan buahnya menghasilkan minyak yang baik. Jika diminum, ianya bermanfaat untuk menguatkan daya ingatan, menguatkan hempedu, mencegah masalah pencernaan, mengubati penyakit buasir dan impotensi, membantu masalah haid, menghilangkan racun dalam tubuh, mencegah pertumbuhan sel-sel kanser, menurunkan kadar gula dan kolesterol, mencegah penyakit kencing manis serta bermacam-macam khasiat lagi untuk kesihatan manusia.

Jika disapukan, ianya bermanfaat untuk menghilangkan kedutan pada wajah, melindungi dari bakteria, mencegah keguguran rambut, menghilangkan penyakit kulit, menghaluskan serta melembabkan kulit, melambatkan proses penuaan dan menjaga kebersihan kulit kepala.

Rasulullah SAW adalah suri teladan terbaik bagi umat Islam. Teladan yang ditunjukkan oleh Baginda mencakupi semua aspek kehidupan, termasuklah dalam memelihara kesihatan serta merawat penyakit.

Allah SWT berfirman: “Sesungguhnya telah ada pada Rasulullah itu suri teladan yang baik bagimu (yaitu) bagi orang yang mengharap (rahmat) Allah dan (kedatangan) hari kiamat dan dia banyak menyebut Allah.” (QS Al-Ahzab: 21)

Wallahua’lam.

Dapatkan segera Pati Asli Minyak Zaitun sms whatsapp 0175750810
Like us www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com

Klip Video Saintis Jepun Masuk Islam Kaji Minyak Zaitun dan Buah Teen

Syeikh arab dlm clip video menceritakan bagaimana bbrpa org saintis jepun membuat kajian ttg tumbuhan dan buahan didunia yg mempunyai kesan atau menghalang proses penuaan akibat radiasi, toksidasi pemakanan dan pelbg faktor dunia hari ni..akhirnya saintis2 ni telah menemui bhw buah teen dan zaitun adalah mknan yg paling tinggi nilai bg merangsang penghasilan hormon yg menghalang proses penuaan sblm masa.. Menurut kajian ini jg menyatakan pengambilan sebiji buah teen dan 7 biji zaitun adalah antara cara pengamalan pemakanan..

Ini bertepatan dg Al Quran yg yg pdnya menceritakan ttg zaitun sbnyk 7 kali( tempat) manakala bush teen hny sekali...
Akhirnya apabila dirujukan kpd para saintis2 ini ttng pengkisahan Al Quran ini...3 org saintis ni tlh memeluk islam  krn AlQuran tlh menceritakan kisah teen & zaitun ini bertpatan dgn keputusan kajian mrk. Ini jls membenar Al Quran adalah Mukjizat yg besar....ALLAHU AKBAR......

Bila lg kita nak kembali kpd pemakanan Al Quran ini wahai sdr2 mukmin

Yg hntr ayat2 Al quran kpd saintis2 tu ialah Syeikh Taha seorg Mufassirin muktabar.

(اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ ۖ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ) [سورة النور : 35]

بواسطة @QuranAndroid
(وَزَيْتُونًا وَنَخْلًا) [سورة عبس : 29]

بواسطة @QuranAndroid
(وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ ۗ انْظُرُوا إِلَىٰ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكُمْ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ) [سورة اﻷنعام : 99]

بواسطة @QuranAndroid
(وَهُوَ الَّذِي أَنْشَأَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ ۚ كُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ ۖ وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ) [سورة اﻷنعام : 141]

بواسطة @QuranAndroid
(يُنْبِتُ لَكُمْ بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّيْتُونَ وَالنَّخِيلَ وَالْأَعْنَابَ وَمِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ) [سورة النحل : 11]

بواسطة @QuranAndroid
(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ) [سورة التين : 1]

بواسطة @QuranAndroid
(وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآكِلِينَ) [سورة المؤمنون : 20]

بواسطة @QuranAndroid
شجرة يغ دمقصودكن دالم اية داتس اياله الزيتون
‏شاهد "استسلام عالمين يابانيين (التين والزيتون).3gp" على YouTube - استسلام عالمين يابانيين (التين والزيتون).3gp: http://youtu.be/ArTA8-GKhxY
Ana ingin berkongsi sedikit rujukan, smg menjdi jariah ..
In sya Allah.. Bersama kita jdikan hujah Al Quran ini sbg bukti keutamaan kita dlm amalan pemakanan... Allahu Akbar

Dapatkan segera Pati Asli Minyak Zaitun sms whatsapp 0175750810
Like us www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com

Pati Minyak Zaitun Asli merawat gangguan jin dan syaitan

[21/05 9:44 AM] ‪‬: sy ada customer yg jin ddk dlm bdnnya.. kehadiran jin tu adalah x diundang, tp bila dhalau dia buat customer tu sakit shggakn customer tu merelakan ja dia ddk dlm tu.. customer tu kata penah ulama' rawat dia..

[21/05 9:45 AM] ‪ dan mslhnya skg ni customer tu xjd nk amek MZ sbb bila try sapu kat tgn, customer jd xselesa n bulu roma meremang..

[21/05 9:45 AM] ‪‬: apa nsht terbaik yg ptt dberi?

[21/05 9:46 AM] : Tu testimoni baik menunjukkan minyak zaitun tak disukai jin, iblis dan syaitan

[21/05 9:51 AM] www.QuranicFoods.com : Mmg ada dlm hadis minyak zaitun tak disukai syaitan atau jin..

[21/05 9:51 AM] www.QuranicFoods.com : http://oliveasli.blogspot.com/2014/03/gangguan-syaitan-dan-monyak-zaitun.html?m=1

[21/05 9:52 AM] www.QuranicFoods.com: Rasulullah SAW pernah bersabda: "Barangsiap menggosok (badannya) dengan minyak zaitun, syaitan tidak akan mendekatinya."

[21/05 9:52 AM] www.QuranicFoods.com: *hadis walaupun dikatakan dhoif tp blh djadikan rujukan..

www.facebook.com/QuranicFoods
Sms.whatsapp 0175750810

OLIVE house ; Manafaat Minyak Zaitun Asli untuk Ibu Hamil

Manfaat Minyak Zaitun Untuk Ibu Hamil/Mengandung:

Bismillah.

Ibu yang hamil digalakkan untuk mengamalkan pengambilan minyak zaitun kerana ianya dapat memutihkan kulitnya dan membersihkan hatinya. Manfaat ini juga akan dinikmati oleh anak di dalam kandungan si ibu.

Selain itu, si ibu yang hamil biasanya mengeluh kerana munculnya 'stretch mark' atau perenggangan pada kulit perut, paha dan payudara. Biasanya ia seperti garisan-garisan halus berwarna putih yang kegatalannya luar biasa. Garisan-garisan halus ini sukar untuk dihilangkan bahkan setelah bertahun-tahun lamanya. Untuk mengurangi kegatalan dan mencegah timbulnya 'stretch mark' pada ibu yang hamil, cukup dengan menyapukan minyak zaitun ke permukaan kulit yang mengalami perenggangan iaitu kulit sekitar daerah perut dan paha.

Di samping itu, ibu yang sedang mengandung lazimnya mengalami kesulitan BAB (Buang Air Besar). Selain menggunakan minyak zaitun untuk melancarkan BAB, disarankan pula menambah pemakanan buah-buahan seperti betik, air masak dan kurangkan pengambilan makanan pedas.

Pengambilan minyak zaitun juga sebenarnya dapat meningkatkan penghadaman dan penyerapan nutrien di mana ia melepaskan asid gastrik perlahan-lahan selain membantu pengeluaran hempedu yang optimum.

Oleh sebab itu. ibu-ibu mengandung juga digalakkan untuk menambahkan pengambillan minyak zaitun dalam diet mereka bagi membantu penyerapan vitamin, mineral dan nutrien yang penting untuk bayi(fetus) selain mengatasi masalah sembelit yang biasanya dialami ibu mengandung.

InsyaAllah. Dengan izin Allah S.W.T., kita usaha juga yang terbaik. Waallahu'alam..

# Sumber: International Facts of Olive Oil.

Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or www.facebook.com/QuranicFoods

HASIL KAJIAN DAN MANFAAT CUKA BUAH/KHAL(ANGGUR,KURMA,APEL,BUAH TIN)

HASIL KAJIAN DAN MANFAAT CUKA BUAH/KHAL(ANGGUR,KURMA,APEL,BUAH TIN)

                                  Diriwayatkan daripada Aisyah r.ha.,beliau berkata bahawa Rasulullah SAW bersabda ,”Sebaik-baik penyedap rasa atau lauk ialah cuka”.(Riwayat Ibnu Majah no.3316)

Dalam hadis sahih riwayat Muslim,Rasulullah SAW mengulangi sebanyak dua kali perkataan seperti hadis di atas.Menurut kitab-kitab perubatan Islam,ulama perubatan Islam menyebut bahawa pengulangan sebanyak dua kali oleh Nabi SAW ini ialah satu penegasan dan kepentingan cuka untuk kesihatan umatnya.

PANDANGAN ULAMA TENTANG KHAL:

1- Sayidina Ali r.a

“Sebaik-baik hidangan ialah khal kerana dapat memecahkan lemak di badan dan menghidupkan hati”.

2- Ibnu Sinar

Kebaikan cuka menurut ulama perubatan Islam terkenal iaitu Ibnu Sina (370-428H ) dalam kitab beliau al=Qanun fi ath-Thib:

“Khal dapat mencegah sebarang pembengkakan di badan (bisul,kanser ),menyucikan darah,membaiki masalah pencernaan,masalah usus,kerongkong,kahak,batuk yang berpanjangan,mengatasi masalah lemak di badan,menstabilkan asid dan garam dalam badan,membuang toksin,masalah rahim,menguatkan gigi,mata,talinga serta mengembalikan tenaga lelaki dan perempuan.

3- Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah

Dalam kitab Ath-Thib An Nabawi beliau menjelaskan:               

“Khal” bermanfaat untuk mengatasi masalah gastrik di dalam perut,masalah hempedu(membersih hempedu daripada lemak yang membentuk batu),mencegah bahaya ubat-ubatan(kesan sampingan daripada ubat yang pelbagai)yang boleh membawa kepada kematian. Khal dapat melancarkan susu ibu dan melancarkan perjalanan darah yang berketul di dalam perut(masalah gangguan haid).

Khal bermanfaat mengatasi masalah limpa,membersihkan usus,menguatkan sistem perut(masalah buasir),menghilangkan masalah dahaga(panas badan),mencegah sebarang pembengkakan yang akan terjadi pada tubuh manusia(seperti kanser,bisul dan sebagainya),membantu sistem penghadaman dan membersihkan darah.

HASIL KAJIAN

Cuka kaya dengan potassium bagi membantu mengekalkan keremajaan dan kaya dengan vitamin C, vitamin E, vitamin B1, vitamin B6, Beta karotena,  dan vitamin P (Bioflavonoid )

Khal  juga dapat mengurangkan kolestoral jahat, mengurangkan asid-asid yang tidak diperlukan badan (menstabilkan asid dalam badan ), menurangkan garam berlebihan yang boleh menyebabkan penyakit merbahaya.

MANFAAT CUKA BUAH-BUAHAN SUNNAH:

1- Membantu membuang kolesterol dan lemak dalam badan terutamanya sistem usus di perut, lemak di saluran jantung dan lemak di buah pinggang.

2- Membaiki fungsi buah pinggang dan lemak berlebihan yang boleh membawa pelbagai penyakit dengan cara memulihkan sel-sel organ badan.

3- Membantu serta mengawal dan mengimbangkan berat badan.(obesiti)

4- Mencepatkan proses awet muda,badan yang cantik, keremajaan kulit pada muka, melambatkan proses penuaan dan membuang lemak di perut.

5-  Membuatkan kuli sentuasa sihat,melegakan kulit yang terbakar terutamanya pada muka,tangan dan bintik-bintik hitam pada kulit..

Manfaat lain Cuka seperti cuka apple,cuka kurma,cuka anggur adalah dapat menyembuhkan penyakit yang digeruni dewasa ini seperti kencing manis,darah tinggi,kolesterol,lemak dijantung dan usus,mencegah obesiti dan penjagaan kecantikan badan secara semula jadi .Cuka dapat mencegah masalah asid berlebihan,masalah gout,buasir,masalah usus,sembelit,membuang toksin,menstabilkan kepanasan badan, migrain, serta penjagaan kulit.

CARA PENGAMBILAN/CARA MAKAN CUKA -KURMA,APEL,ANGGUR,BUAH TIN.

1- 1 Sudu besar 2 kali sehari.

2- Bancuh dengan segelas air kosong.

3- Boleh juga dicampur dengan madu.

4- Makan ketika perut tidak kosong.

5- Amalkan di waktu pagi dan sebelum tidur.

 

Saturday, 17 May 2014

Testimoni Pati Minyak Zaitun Asli untuk Ibu Mengandung dan Bayi Kuning

Testimoni. Ustz Sofiah guru agama di sra umar abdul aziz dan Pn Shilawani pensyarah di Fakulti Pensidikan KUIS. Mngamalkn MZ sejak mngandung. Alhamdulillah proses kelahiran begitu mudah dgn izin Allah. Anak yg sorang tu 2 bulan dan anak pn Shilawani baru seminggu lebih. Kedua- dua baby ini sihat walafiat tanpa terkena demam kuning. Alhamdulilah. T.kash juga buat Dr Hafizoh ats perkongsian maklumat tntang demam kuning tmpohari. Sangt bermnfaat.
-ust shahidan Ahmad

TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or
www.facebook.com/QuranicFoods

Friday, 16 May 2014

Olivie 30 Sari Pati Minyak Zaitun 30 kali ganda

Coming soon; our new powerful product Olivie Plus 30x

See the different : 30x better than others just in one table spoon

225mg/kg better than others 7mg/kg

Coming soon; our new powerful product Olivie Plus 30x

See the different : 30x better than others just in one table spoon

225mg/kg better than others 7mg/kg

more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or


Tuesday, 13 May 2014

Pati minyak zaitun ubati Athma (Lelah atau penat)

Bagus.. dh ada byk testimoni bkait asma
Minyak zaitun bagus utk penat ashtma tak?

Cara minum ust zaki utk asthma
Cust ana aritu asma teruk hari2 kna pakai inhaller.. mula2 dia minum mcm biasa 1pg 1mlm.. ksn xktara sgt..
Lps tu syor ambil 2pg 2mlm... 1minggu amal.. dia kata asma pun xbrani dekat.. xpkai inhaller dh.. skrg minum mcm biasa ja

*Ank saya asthma ,alhamdulillah skg ubat dia minyak zaitun, makan dan sapu....ikutkan ank mkn waktu mlm je 1 sudu.....
Betul ust zaki sama la ank sy tak pakai inhaller  dh.... tp klu ank sy ada tanda2 nk batuk terus bg makan madu emas ...klu biar batuk berterusan blh asthma mai balik... cuma beza skg klu astma pn tak perlu pki inhaller dan bawa ke hospital dh...

Boleh juga campur minyak zaiton +cuka teen + madu
Cuka teen bagus sgt utk selsema...mmg mujarab

Zaitun+cukateen+madu...gaul kacau skali ka
Ya

Akan rasa masam masam manis
Budak2 pun suka alhamdulillah 
AlhamduliLlah...syukran atas kongsian ilmu

TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or

Friday, 9 May 2014

Khasiat buah teen Olive House

Manfaat Buah Tin :

Kandungan Kalium, Omega 3 dan Omega 6 pada buah tin membantu untuk menjaga tekanan darah tinggi dan serangan Jantung koroner.
Buah Tin/ Ara kaya serat makanan, yang membuat mereka sangat efektif untuk program penurunan berat badan( Obesiti) .

Bahkan daun dari tanaman tin memiliki sifat penyembuhan. Rebusan daun pohon tin/ ara dapat membantu pesakit diabetes mengurangi jumlah asupan insulin.
Makan buah tin/ ara sebagai rutin harian dapat membantu mengurangi risiko kanser payudara.
Kandungan Coumarin pada buah tin , juga dapat mengurangi risiko Kanser Prostate.
Tryptophan, dalam buah tin/ ara, menyenyakkan tidur yang baik dan membantu menyingkirkan gangguan tidur seperti insomnia.

Makan buah tin/ ara mengurangkan kelelahan , meningkatkan daya memori otak dan mencegah Anemia.

Serat larut yang terdapat pada buah tin disebut Pektin, dalam buah tin membantu dalam mengurangi kolesterol darah.

Bila diterapkan pada kulit, tin/ ara dipanggang dapat menyembuhkan radang seperti abses dan bisul.
Kerana kadar air yang tinggi, tumbuk buah tin bertindak sebagai pembersih kulit yang sangat baik dan membantu dalam mencegah dan menyembuhkan jerawat.
Buah tin kaya dengan kalsium dan kalsium alternatif yang sangat baik untuk terapi pengubatan orang-orang yang alergi terhadap produk susu.

Buah tin kaya dengan Phenol dan Benzaldehid alami sebagai Zat Anti Tumor serta dapat membunuh Micro-organisme Pathogen, Jamur dan Virus dalam tubuh manusia.

sms whatsapp 0175750810
Like us www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com

Thursday, 8 May 2014

BUAH TEEN SEPARA SEGAR OLIVE HOUSE

BUAH TIN MAKANAN SUNNAH DAN MAKANAN KESIHATAN

Terkandung didalam surah At-Tin dimana Allah telah bersumpah di atas nama buah tin dan buah zaitun . Apaakah keistimewaan buah tin dan zaitun ini sehinggakan Allah Allah bersumpah diatasnya? Ada beberapa hadis dan riwayat yang menerangkan tentang fadhilat dan kelebihan buah-buah ini.

Diantara kelebihan buah tin:
Riwayat dari Abu Zar r.a. bahawa Nabi SAW dihadiahkan satu bekas buah tin.Lalu Nabi SAW mengajak
sahabat-sahabatnya makan.Nabi pun turut sama makan.Kemudian baginda SAW bersabda :”Kalau aku perkatakan tentang buah yang diturunkan dari syurga, nescaya aku katakan inilah dia. Kerana buah-buahan syurga tidak berbiji. Oleh itu makanlah buah ini. Sesungguhnya dia menghentikan penyakit buasir, serta bermanfaat untuk sakit-sakit badan.”

Sesetengah ahli tafsir menerangkan bahawa Allah bersumpah dengan buah tin kerana dengan buah inilah yang menjadi penutup aurat Nabi Adam dan Hawa di dalam Syurga sewaktu Allah singkap aurat kedua-duanya selepas memakan buah larangan dalam Syurga.

Buah teen kering mengandungi kurang air dibandingkan dengan buah teen yang segar iaitu lebih kurang 23%. Buah teen kering juga membekalkan enam kali lebih banyak kalori daripada buah yang segar. Pengeringan buah teen mengakibatkan pemekatan nutrisi didalamnya yang mana ianya menjadi lebih kaya dengan protin, lemak, karbohidrat. vitamin dan mineral terutamanya kalsium, zat besi dan potasium. Kandungan sodiumnya pula sangat rendah.

Nilai nutrisi didalam buah teen kering:
Nutrisi
Protin gm
4.3
Lemak gm
1.3
Mineral gm
2.4
Serat gm
5.6
Karbohidrat gm
63.4
Tenaga kcal
274
Kalsium mg
126
Forforus mg
77
Zat besi mg
3
Vitamin C mg
1

KHASIAT BUAH TIN

Di dalam kitab Tafsir al Munir tulisan Dr Wahbah az Zuhaili; seorang tokoh ulamak di bumi Syam as Syarif.mentafsir surah at Tin .Di dalam kitab tersebut, penulis ada menyatakan bahawa buah tin ini mempunyai 1001 rahsia penyembuhan... Antara penyakit yang boleh diikhtiarkan penyembuhannya melalui pengambilan buah tin secara konsisten dua kali sehari paling kurang selama 40 hari adalah:
  1. Membersihkan buah pinggang dan rawatan buah pinggang yang rosak
  2. Mengurangkan kepanasan badan ketika demam.
  3. Memecahkan batu karang di dalam badan.
  4. Menyegarkan badan yang lesu.
  5. Mengeluarkan toksin dan racun dalam badan.
  6. Rawatan buasir.
  7. Meredakan sakit kulit seperti ruam, panau dll.
  8. Rawatan penyakit GOUT

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBELI BUAH TIN BOLEH MEMBUAT TEMPAHAN
sms whatsapp 0175750810
Like us www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com

Tuesday, 6 May 2014

Khasiat Minyak Zaitun Olive House QuranicFoods.com

Khasiat 🌳🍈Zaitun :

✔Penambah zat makanan, mencuci dan membaik pulih perut dan menjadi penawar racun Membantu pesakit gastrik dan juga yang mengalami kegagalan fungsi buah pinggang.

✔Bertindak sebagai pelicin dan pelembut kepada kulit yang mengalami ekzema dan psoriasis seterusnya dapat meremajakan kulit.

✔Mengandungi asid lemak tidak tepu yang dikelaskan sebagai “monounansaturated” yang mampu merendahkan kolesterol berbahaya di dalam darah.

📌Sumber: sihatsunnah

Jom kembali kepada perubatan semulajadi.. rawat tubuh dan kawal kesihatan serta suburkan kesihatan dengan amalkan www.QuranicFoods.com ia kini digelar saintis sebagai Super Foods. Mereka sudah kembali kita jgn terlewat memilih benda yg paling dekat dgn kita iaitu al Quran... jom like www.facebook.com/QuranicFoods
sms.whatsapp 0175750810

Friday, 2 May 2014

TESTIMONI RESDONG MINYAK ZAITUN.

BERIKUT TESTIMONI RESDONG MINYAK ZAITUN.

Cikgu Abdul Samad adlh pen. kanan HEM di SM Pendang. Pernah mngalami resdung yg agak teruk..sering bersih di waktu pagi. Sejkn mgamalkan pati minyak zaitun hampir 2 botol beliau dah kembali sihat..tidak lagi bersin d waktu pagi...kini beliau istiqamah dgn MZ. Alhamdulillah...
-ust shahidan

2.5.14 jam 9.31am.

Dapatkan segera Pati Asli Minyak Zaitun sms whatsapp 0175750810
Like us www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!