Thursday, 25 September 2014

MINYAK ZAITUN ; Soalan Dari Pelanggan (Masalah Injap Jantung Rosak)

Soalan Dari Pelanggan (Masalah Injap Jantung Rosak)

Assalamualaikum doktor. Bagaimanakah penggunaan pati minyak zaitun terhadap orang yang menghadapi masalah injap jantung rosak? Harap doktor dapat membantu.

Jawapan Dari Dr. Hafizah:

Wa’alaikumsalam. Sebenarnya adalah masalah di mana otot jantung telah menjadi hypertrophy atau besar akibat mengepam darah dengan rintangan yang tinggi dalam jangka masa yang lama. Apabila jantung berubah bentuknya maka kedudukan injap-injap juga terganggu dan tidak kena. Maka, aliran darah yang keluar dari jantung juga tidak sempurna seperti asal.

MZ sangatlah bagus untuk membaiki keadaan salur darah dan seterusnya mengurangkan rintangan dalam salur darah dan memudahkan semula aliran darah keluar ke peredaran dari jantung. Apabila berkurangnya beban jantung, maka perlahan-lahan akan terjadilah semula pengecutan sel-sel dinding jantung yang berlebihan tadi. Ini mungkin mengambil masa yang lama untuk berlaku. Mulakan amal MZ dengan dos kecil dahulu dan naikkan perlahan-lahan sambil perhatikan kesan penyembuhan. Wallahu’alam.

Jawapan Dari Dr. Salman:

Wa’alaikumsalam. Injap jantung rosak (stenosis atau regurge) menyebabkan jantung mengepam dengan tekanan yang tinggi, yang akhirnya menyebabkan jantung bengkak (hypertrophy) dan lemah. MZ dan SCT mengurangkan kadar tekanan darah yang memberi peluang kepada otot jantung memperbaiki kerosakan seterusnya mengembalikan fungsi normal jantung. Sila rujuk pakar kardiologi bagi rawatan lanjut.

Sumber: Olive House Medic & Business. 
Sms whatsapp 0175750810

Tuesday, 23 September 2014

ULASAN DR HAFIZAH AMANULLA MINYAK ZAITUN DAN KANSER USUS

ULASAN DR HAFIZAH AMANULLA
MINYAK ZAITUN DAN KANSER USUS

Alhamdulillah , syukur pada Allah kerana sifat pengasih dan penyayang Nya menyebabkan kita dikurniakan pelbagai nikmat hasil dari penciptaanNya. Maka tidak perlu kita berpaling lagi dan mencari ciptaan manusia kerana sudah tentunya kesembuhan itu milik Allah sama ada secara terus dariNya atau hasil ciptaanNya dengan izinNya.

Minyak Zaitun sememangnya suatu keajaiban yang telah diabaikan hampir 100 tahun terutamanya oleh masyarakat Melayu. Sedangkan ianya jelas dipilih oleh Allah untuk dinyatakan dalam Al-Quran yang mulia. Maka dengan pengabaian ini, rugilah seluruh tubuh ciptaan Allah ini tanpa disirami nikmat khasiat yang ada dalam Minyak Zaitun.

Minyak Zaitun adalah suatu khasiat yang sangat diperlukan oleh saluran penghadaman dan dari saluran penghadaman ini jugalah bermulanya semua penyakit. Maka dari situ jugalah bermulanya kesembuhan. Kandungan sebatian phenol yang pelbagai di dalamnya atau disebut polyphenol merupakan adunan khas kombinasi phenol oleh Allah yang maha Mengetahui untuk kesihatan sel manusia. Apabila minyak yang mulia ini bersentuhan dengan mukosa usus kita, proses penyembuhan terus bermula.

Kanser usus adalah kebanyakannya disebabkan faktor makanan proses yang merosakkan vilus-vilus pencernaan dan juga pengambilan ubat-ubatan contohnya antibiotik yang memusnahkan bacteria baik di dalam usus seterusnya mengganggu keseimbangan ekologi dalaman usus. Bila ekologi ini terganggu, biasanya pesakit akan mendapat cirit birit yang kerap atau pun masalah sembelit.

Masalah ini sekiranya diatasi dengan pengambilan ubatan kimia yang bersifat simptomatik tanpa melakukan perubahan dalam pemakanan, akan menerukkan lagi keadaan. Antara gejala kanser usus adalah berak berdarah, menurunnya berat badan, masalah penyerapan dan hilang selera makan.

Minyak Zaitun sudah dibuktikan sebagai pemakanan yang dapat membantu penderita kanser usus dan jika disinergikan dengan madu dan habbatus sauda, hasilnya amat memberangsangkan.

Menurut kajian oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Ulster, Ireland diketuai Dr Gill, mendapati kandungan polyphenol dalam minyak zaitun menyebabkan sel terlindung dari kerosakan DNA dan apabila diuji ke atas sel kanser usus, ianya mengurangkan pembahagian sel kanser dalam pelbagai peringkat (anti-promoter effect in carcinogenesis pathway).

Mungkin ramai di antara kita yang sedang mempunyai kanser tetapi masih di peringkat awal dan tidak menunjukkan gejala. Untuk kanser peringkat ini, ianya amatlah sukar untuk dikesan oleh doktor dengan pasti. Maka adalah lebih baik kita mengamalkan Minyak Zaitun setiap hari sebagai langkah pencegahan yang tentunya lebih utama dari perawatan.

Kajian yang dilakukan manusia memberi bukti yang kukuh dan mengangkat martabat minyak zaitun di mata manusia. Namun bagi manusia yang telah yakin 100% dengan kata2 Allah, beramallah dengan Minyak Zaitun setiap hari dan jadikan ia senjata untuk melawan serangan penyakit yang semakin parah di zaman ini.

Wallahu A’lam

#SihatBersamaOliveHouse


Untuk maklumat lanjut sila
SMS/WhatsApp ->>

Ustaz Zaki : 017-5750810

Boleh Like dan mesej kami di facebook : https://www.facebook.com/QuranicFoods
atau lawati kami di : www.Quranicfoods.com

Monday, 15 September 2014

Minyak Zaitun ubati sakit mata

Kak zai share testimoni planggan2 dlm group kak zai ye..
.Salam semua⛅..
Sy antara yg trkena sakit mata.1 family kena.w/pun dh tahu ttg mz boleh smbuhkn sakit mata tp sy x bubuh.sampai hari ke 3 baru titik 💧olivie30 sblm tidur😴(itu pn stlh kak zai suruh bubuh..tq kak zai).agak pedih skit tp bila dh tidur tk rasa dh..
Alhamdulillah..bangun pagi mata tk bertahi..merah dh kurang byk.bila tunduk n sujud dh x rasa sakit..sy pn p bekam juga..lagi lega rasa kepala..

*saya pun kena sakit mata.  Alhamdulillah.. Mata x bengkak sgt dan tekak selesa lepas minum olive30 dan titis pada mata..alhamdulillah

* Anakk2 sy yg terawal kena sakit mata. Kebetulan sy baca post kak zai & titik MZ pada mata diorg the next day  dah ok & lepas 2 hari baik sepenuhnya. Masalahnya mamanya jadi kat KPL BTS &!x ada MZ tetpaksa la menahan bengkak huhu

Saturday, 13 September 2014

Sudah di pasaran Olivie 30x ganda antioxidant

Olivie 30 Sari Pati Minyak Zaitun 30 kali ganda

ORDER SEGERA!! ; our new powerful product Olivie Plus 30x

See the different : 30x better than others just in one table spoon

ANTI OKSIDAN 225mg/kg better than others 7mg/kg

DIPASARAN !!!; our new powerful product Olivie Plus 30x

See the different : 30x better than others just in one table spoon

225mg/kg better than others 7mg/kg

more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.QuranicFood.com or
www.facebook.com/QuranicFoods

Wednesday, 10 September 2014

54 khasiat utama Pati Minyak Zaitun Asli

ANTARA 54 KHASIAT PATI MINYAK ZAITUN KEPADA TUBUH BADAN MANUSIA:

1. Membantu memberi kesuburan kulit wajah.
2. Membantu mencegah keracunan.
3. Membantu system penghadaman.
4. Membantu menyingkir parasit pada usus.
5. Membantu menyihatkan rambut dan menghilangkan kelemumur.
6. Dengan campuran sedikit garam,boleh menjadi ubat mujarab bagi penyakit gigi& gusi.
7. Mengandungi bahan anti penuaan.
8. Membantu menguatkan tenaga batin.
9. Membantu mengatasi kesan melecur dan parut.
10.Sebagai bahan urutan yang bantu menguatkan organ,sendi& otot serta melegakan sakit.
11.Membantu melegakan arthritis dan sciatica.
12.Membantu menjauhkan kanser usus dan pelbagai kanser lain.
13.Mengurangkan pengambilan lemak dalam diet seharian.
14.Membantu hindari penyakit kardiovaskular & arteriosclerosis(pengerasan saluran arteri).
15. Membantu mengelakkan pembetukan batu hempedu(gallstone), melalui penghasilan air hempedu yang banyak.
16. Membantu system penghadaman dan mengurangkan ulser perut.
17. Sebagai Antioksidan dan anti kanser semulajadi.
18. Membantu keseimbangan metabolism tubuh,pertumbuhan tulang dan tubuh yang baik.
19. Membekalkan vitamin E.
20. Membantu mengekalkan kecantikkan (kulit dan rambut).
21. Membantu menstabilkan asid lemak.
22. Membekalkan pelbagai vitamin untuk anti penuaan.
24. Jenis polyphenols (antioksidan).
23. Sebagai kegunaan masa terapi.
24. Membekalkan omega 3, 6 dan 9 pada tubuh badan.
25. Mengubati penyakit resdung.
26. Mampu menghindari risiko kolon kanser, breast kanser.
27. Mengurangkan frekuensi hot flashes bagi wanita pre menopause.
28. Bertindak sebagai natural painkiller.
29. Sebagai ubat sakit telinga.
30. Mengubati demam panas dengan berkesan tanpa mengambil antibiotic.
31. Bertindak sebagai kolagen asli semulajadi yang bersumberkan tumbuh- tumbuhan.
32. Membantu memecahkan batu karang.
33. Memelihara organ hati dengan baik dari radang dan serangan penyakit hepar.
34. Membantu merawat penyakit eczema, radang kulit(psoriasis).
35. Merawat penyakit kencing tak lawas (taktus).
36. Merawat penyakit gula dalam darah yang tinggi(diabetes).
37. Merawat penyakit kolesterol dalam darah seperti darah tinggi dan jantung.
38. Sebagai rawatan penyakit ulser dalam mulut.
39. Rawatan bagi penyakit sendi dan tulang.
40. Rawatan bagi penyakit asthma, bronkiolitis.
41. Rawatan bagi penyakit angin ahmar/stroke.
42. Rawatan penyakit kusta / sopak.
43. Bertindak sebagai anti viral, anti bacterial, anti fungal.
44. Bertindak menghasilkan hormone pancreatic diorgan pancreas dengan optimum.
45. Sangat baik dari segi kognitif iaitu memberi kekuatan ingatan dan pertuturan yang lancar.
46. Mampu memberhentikan pendarahan yang kronik
47. Mampu mengurangkan berat badan dengan mengurangkan nafsu/selera makan.
48. Meningkatkan kadar metabolisme ke paras yang optimum bagi membentuk tubuh badan yang sihat.
49. Bertindak memperbaharui sel-sel mati.
50. Bertindak sebagai penapis ultra violet pada kulit serta melembutkan dan melembapkan kulit dari kekeringan.
51. Mampu mengelakkan penyakit kanser kulit.
52. Membantu meninggikan tahap system immunisasi badan.
53. Mengurangkan rasa kelesuan/keletihan, memberi kekuatan tenaga.
54. Mampu mengurangkan symptom post menopause.

Sumber: International Facts of Olive Oil 
jom view www.QuranicFoods.com

Monday, 8 September 2014

Omega 3 6 dan 9 dalam minyak zaitun

Pati Minyak Zaitun EXTRA VIRGIN OLIVE HOUSE mengandungi OMEGA 3, OMEGA 6 & OMEGA 9 yang tiada pada mana-mana EVOO di Malaysia ini.

Subhanallah, itulah kelebihan khasiat pati minyak zaitun kami!! 
More https://www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com
Blog www.oliveasli.blogspot.com
Sms.whatsapp 0175750810 [us Zaki]

Wednesday, 3 September 2014

Minyak Zaitun untuk tulang

[04/09 08:55]  slm utz..gmana caranya quranic food bisa membantu menguatkan tulang..gigi & mata..tmksh

[04/09 09:00] www.QuranicFoods.com: *saya dh minta dr2 utk bg respon.. tp ini rujukan awal

Manfaat minyak zaitun untuk tulang dan pengaruhnya pada produksi insulin
Minyak zaitun dapat membantu memperkuat tulang, sebagai kesimpulan   penelitian yang menunjukkan bukti efek yang muncul dari studi tentang manfaat mengkonsumsi makanan mediterania yang kaya akan minyak zaitun.

Pada darah peserta percobaan ditemukan kandungan kadar zat pendorong osteocalcin, sebagai penanda pembentukan tulang sehat.

Penelitian laboratorium sebelumnya telah membuktikan bahwa minyak zaitun dapat melindungi resiko osteoporosis penyakit tulang rapuh

Insiden osteoporosis juga dikenal lebih rendah di negara-negara Mediterania daripada di seluruh Eropa.

“Ini adalah studi acak pertama yang menunjukkan bahwa minyak zaitun melindungi tulang, setidaknya terlihat pada  sirkulasi penanda tulang manusia,” kata pemimpin studi Dr Jose Manuel Fernandez-Real dari Rumah Sakit Dr Josep Trueta di Girona, Spanyol.

Peserta penelitian adalah 127 pria berusia 55-80, yang semuanya memiliki setidaknya tiga faktor risiko penyakit jantung atau diketahui terdiagnosis diabetes tipe 2.

Mereka di arahkan selama dua tahun dalam 3 macam jenis makanan tertentu : diet Mediterania dengan campuran kacang-kacangan , diet Mediterania dengan minyak zaitun, dan diet rendah lemak secara teratur.

Pengukuran diambil dari osteocalcin, glukosa darah dan kolesterol.

Para ilmuwan menemukan  bahwa hanya konsumsi diet Mediterania dengan minyak zaitun dikaitkan dengan peningkatan yang signifikan dalam tingkat osteocalcin dan penanda pembentukan tulang lainnya, .

Hasilnya akan muncul di Endocrine Society Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Osteocalcin dikaitkan dengan cadangan sekresi insulin  pada pria yang mengkonsumsi minyak zaitun, yang dapat membantu menjaga ancaman diabetes.

“Osteocalcin juga telah dijelaskan untuk meningkatkan sekresi insulin dalam model eksperimental,” kata Dr Fernandez Real.

 

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/olive-oil-may-help-strengthen-bones-8049464.html

Minyak zaitun bantu rawat parkinson lemah jantung

Soalan Dari Pelanggan (Masalah Parkinson+Lemah Jantung):

Assalamualaikum doktor. Ayah saya punyai masalah Parkinson, darah tinggi dan kencing manis. Emak saya pula punyai masalah lemah jantung, sakit lutut serta sendi. Bagaimanakah pengamalan MZ?

Jawapan Dari Dr. Salman:

Wa’alaikumsalam. Parkinson berlaku akibat pengecutan otak akibat tua seterusnya merendahkan tahap dopamine iaitu neurotransmiter yang perlu bagi aktiviti otot. Rawatannya ialah pada pencegahan iaitu pengambilan makanan yang mengandungi anti-oksidan yang tinggi seperti MZ dan SCT, seterusnya menghalang pengecutan dan kematian organ.

Sumber: Olive House Medic & Business. 

Rawatan denggi secara herba dan Minyak zaitun

Soalan Dari Pelanggan (Masalah Demam Denggi)

Assalamualaikum doktor. Bagaimanakah rawatan untuk pesakit demam denggi dengan penggunaan Minyak Zaitun dan Sari Cuka Teen?

Jawapan Dari Dr. Hafizah:

Wa’alaikumsalam. Untuk kes denggi, tingkatkan kekerapan pengambilan MZ. Mungkin 3 jam sekali sesudu besar dan Sari Cuka Tin(SCT) dijadikan minuman seharian. Terbaik berbanding minum minuman isotonik berkarbonat. Juga jangan lupa buat air daun betik, ambil sehelai daun betik tua, basuh, tumbuk lumat dan perah airnya. Kemudian, minum dicampur dengan madu sesudu kecil sehari sudah memadai. Untuk pengetahuan, IMR(Institute of Medical Research) telah jalankan kajian daun betik ini selama 3 tahun semenjak 2010, Jadi, wajarlah usaha mereka dihargai.

Jawapan Dari Dr. Salman:

Wa’alaikumsalam. Demam denggi berpunca dari virus yang disebar melalui gigitan nyamuk. Masalah utamanya ialah pada darah yang pekat serta platelet yang rendah yang boleh membawa kepada pendarahan dalaman. Rawatan hospital hanya rawatan sokongan dengan memasukkan air ke dalam salur darah. MZ menguatkan salur darah mengelakkan pengeluaran air dan plasma dari dalam salur darah ke luar serta melemahkan virus yang menjadi punca demam denggi. Penghasilan platelet juga akan meningkat dengan pengambilan MZ serta SCT.

Sumber: Olive House Medic & Business.
Vie more www.facebook.com/Quranicfoods 

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!