Saturday, 30 June 2018

Suhaimi dan ketumbuhan otak vs Quranicfoods

Untukmu Suhaimi

Siapa sangka ketumbuhan 4CM di otakmu suatu ketika dulu telah berlaku pengecutan di luar jangkaan doktor yang merawatmu. Kini 2CM

Siapa sangka hampir seluruh badanmu lumpuh, mulutmu herot percakapan tergagap-gagap dan paling menyedihkan doktor hanya menjangkakan kamu hanya dapat hidup dalam tempoh enam bulan sahaja.

Sayu hati dan sedih pilu melihat ibumu yang menangis setiap membawamu berjumpaku atau lewat berbicara di talian telefon.

Doa dan harapan sentiasa dipanjantkan agar Allah yang Maha Penyembuh dapat menyembuhkan penyakitmu asbab pengambilan quranic food dan rawatan radiotheraphy yang masih berjalan.

Aku telah berusaha sedaya mungkin  membantu berdasarkan kebolehan yg Allah berikan kepadaku...Yang penting ku mahu lihat ibumu gembira.

Setelah agak lama menyepi kukira dirimu sudah djemput ilahi. Namun takdir mengatasi segalanya.

Suatu petang ibumu menelefonku katanya nak berjumpa. Cuma nada suara ibumu seakan-akan sedikit ceria. Lalu temujanji diatur.

Petang itu kamu dan ibumu datang. Terkejut beruk aku dibuatnya..Insan yg kulihat jalannya umpama orang OKU telah berubah 100% darjah..Tiada lagi jalan senget sebelah..tiada lagi herot di mulut...tiada lagi gagap pertuturan. Subhanallah..Keajaiban apakah ini..Sungguh di luar keprcayaanku..

Tidak lama kemudian ku terima jemputan yang kamu akan mendirikan rumah tangga. Al hamdulillah...syukur sangat2 pada Allah.

Semalam kamu datang bersama ibumu mengkhabarkan ketumbuhan itu telah mengecut kepada 2cm sehingga mengejutkan doktor yang merawatmu...begitu pantas kata doktor...biasa tidak macam ni...

Sesungguhnya Allah tidak turunkan penyakit melainkan turun bersamanya penawar.

Semoga dirimu sentiasa di dalam jagaan Allah dan aku doakan penyakitmu akan pulih sepenuhnya secepat mungkin.

#OPU
#OLIVIE30

Kredit to Ust Shahidan Ahmad

Thursday, 28 June 2018

Panduan Cara Makan Olivie Plus 30x yang betul


Cara Makan Olivie Plus 30x

Antara perkara penting yang kita perlu ambil berat apabila pertama kali consume Olivie Plus 30x ialah cara makan. Cara makan Olivie Plus 30x secara asasnya diambil satu sudu besar selepas bangun tidur dan 1 sudu besar sebelum tidur. Pada waktu ini perut masih kosong dan ini akan memberikan impak yang optimum.
Cara makan Olivie Plus 30x : 1 sudu selepas bangun tidur & 1 sudu sebelum tidur
Tetapi bagi pengguna yang belum pernah mengambil Olivie Plus 30x ini, selalunya ada kesan sampingan di peringkat awal. Ini juga dikenali sebagai direction of cure.
Tubuh badan seseorang akan bertindakbalas dengan minyak zaitun Olivie untuk beberapa ketika. Tindakbalas atau kesan sampingan ini ada normal apabila anda mengambil Olivie.
Sebahagian orang merasai tindakbalas ini seawal hari pertama. Ada juga yang merasai selepas beberapa hari.
Contoh tindakbalas yang biasa bagi klien Kak Yan
  • Sentiasa Rasa Haus. Rasa haus yang melampau. Senantiasa nak minum air. Bagi tindakbalas ini, Kak Yan cadangkan anda minum dengan kerap. Standby air awal2.
  • Asyik Mengantuk. Rasa mengantuk ni memang Kak Yan rasai sendiri. Apabila rujuk kawan2, rasa mengantuk tahap gaban adalah normal…. ha3
  • Bagi yang ada tekanan darah rendah mungkin akan rasa kurang selesa pada awalnya
Mana tidaknya, Olivie Plus 30x mempunyai khasiat 30x kali ganda daripada minyak zaitun biasa. Ini bermakna kandungan sebatian dalam Olivie amat tinggi.

Cara Makan Olivie Plus 30x

Bagi anda dah biasa mengamalkan pati minyak zaitun, anda perlu mengambil Olivie 2 sudu besar setiap hari. Ini bagi pastikan anda mendapatkan kesan yang optimum. Olive Plus 30x perlu diambil 1 sudu besar sebelum tidur dan 1 sudu besar selepas bangun tidur.

Cara Makan Bagi Newbie


Tetapi bagi yang belum pernah mengambil Olivie Plus 30x ni, Kak Yan cadangkan ambil Olivie dalam dos atau sukatan yang kecil. Kemudian ditambah sedikit demi sedikit ikut keselesaan dan kesesuaian badan masing-masing. Dengan cari ini dapat kurang tindakbalas yang boleh menganggu aktiviti harian kita.
Cuba bayangkan seharian rasa mengantuk, macam mana nak buat kerja?… hehehe
Dos yang kecil ini Kak Yan cadangkan diambil sebelum tidur ya.
INI PENTING. Ingat ye sebelum tidur bukan selepas bangun tidur. Ini untuk pastikan kerehatan kepada badan bagi tindakbalas penyembuhan yang mungkin terjadi.
Selepas 2-3 hari atau seminggu dos boleh ditambah sikit demi sedikit sehingga mencapai dos yang disarankan oleh FDA iaitu 2 sudu besar setiap hari.

Cara Makan Bagi Merawat Penyakit

Bagi yang ada penyakit dos yang disarankan perlu ditambah atau lebih kerap atau kedua2nya sekali. Contohnya 2 sudu besar pagi dan 2 sudu besar malam.
Dos pengambilan Olivie PLUS 30x boleh ditambah sehingga 6 kali sehari untuk penyakit yang lebih kronik.

Sapu Pun Boleh

Selain makan secara terus, Olivie Plus 30x  juga boleh disapu terus pada kulit. Bukan setakat untuk mencantikkan kulit tapi sangat mujarab juga untuk kulit yang bermasalah seperti eczema, kudis dan kurap.

Kanak-Kanak Boleh Makan Olivie?

Bagi kanak-kanak, Olivie Plus 30x tidak sesuai diamalkan setiap hari. Boleh perkenalkan Olivie pada anak2 tapi pada dos yang kecil dan sekali sekala sahaja. Kak Yan mencadangkan anak2 diberikan Pati Minyak Zaitun Extra Virgin untuk amalan harian. Anyway untuk sapuan luaran, tidak ada masalah untuk guna Olivie ni.

Kesimpulan Cara Makan Olivie Plus 30x


Kesimpulan yang boleh Kak Yan buat bagi cara makan Olivie Plus 30x adalah seperti berikut :
  1. Pengguna kali pertama atau newbie – 1 sudu kecil sebelum tidur (amal 2-3 hari /seminggu)
  2. Pengguna yang sudah biasa –  1 sudu besar selepas bangun tidur & 1 sudu besar sebelum tidur.
  3. Berpenyakit : 2 sudu besar selepas bangun tidur & 2 sudu besar sebelum tidur.
  4. Berpenyakit kronik : 2 sudu besar setiap 4 jam diambil sewaktu perut kosong.
  5. Olivie Plus 30x boleh dimakan terus dan boleh dan disapu pada kulit.
Kredit Blog : http://www.makanansihat.com (Kak Yan)


Panduan Langkah pertama untuk mengumpulkan BITCOIN secara PERCUMA

Langkah pertama untuk mengumpulkan BITCOIN secara PERCUMA

Hai semua kali ini admin akan mendedahkan cara mendapatkan bitcoin secara percuma. tetapi sebelum itu anda mestilah mempunyai dompet online atau ONLINE WALLET untuk bitcoin.

Terdapat pelbagai wallet bitcoin tetapi dua platform ini adalah paling mudah dan PERCUMA dan paling penting ia boleh digunakan untuk transfer duit ke akaun bank tempatan di kebanyakan negara termasuk MALAYSIA!

Jom Try Walet Bitcoin Free. mula2 jom kita buat Wallet LUNO Free klik sini https://bit.ly/2tJs1AJ (walet ni tpt simpan bitcoin ler.. blh pindah masuk acc atau beli barang)

https://bit.ly/2tJs1AJ

atau anda juga boleh buka WALET ONLINE di XAPO ini adalah antara yang paling popular dan Free klik sini >>>XAPO<<<
http://bit.ly/2yQ2kUT



pastu mining free di BITCOIN LINE klik sini http://bit.ly/2tDyRIT (tempat cari bitcoin percuma)
http://bit.ly/2tDyRIT


 atau sini http://bit.ly/2N3xhIi mai pakat try free ja hehe CRYPTOMININGFARM - Virtual Bitcoin Mining

http://bit.ly/2N3xhIi

Comments

panduan Cara Mudah Kumpul Bitcoin percuma

Cara Mudah Kumpul Bitcoin percuma

Anda belum terlambat!! Kepada yang masih baru dan berminat untuk dapat Bitcoin secara percuma, boleh ikut langkah2 dibawah ni dan boleh collect pelbagai coin.

Boleh try dapat BITCOIN FREE melalui website di bawah.

Jom dapatkan
> BITCOIN

> BITCOIN CASH
> LITECOIN
> DOGECOIN
> DASH
 


FREE!!
PERCUMA!!
PERCUMA!!

  

Step untuk claim Bitcoin Free : 

1. Register coinpot wallet di >> https://coinpot.co 

2. Lepas register coinpot, masuk link di bawah guna email yg sama register dgn coinpot. Untuk bonus bitcoin dan bitfun tu kena register sekali lagi. Guna email yg sama juga.

3. Register Moon Bitcoin >> http://bit.ly/2N6wCpr
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2N6wCpr


4. Register Bitfun >> http://bit.ly/2tIOpKL
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2tIOpKL


5. Register Bonus Bitcoin >> http://bit.ly/2IzZdQG
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 15 minit.

http://bit.ly/2IzZdQG

 

6. Register Moon Litecoin >> http://bit.ly/2lDWfBF
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2lDWfBF
  

7. Register Moon Dogecoin >> http://bit.ly/2yQusaw
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2yQusaw


8. Register Moon Dash >> http://bit.ly/2N7zgeM
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2N7zgeM

 
9. Register Moon Bitcoin Cash >> http://bit.ly/2N5frVr
(Guna email yg sama register dgn coinpot) then scroll bawah tekan button claim. Claim setiap 5 minit.

http://bit.ly/2N5frVr

10. Boleh juga download apps coinpot di google play store sekiranya anda mahu claim faucet menggunakan phone android anda.

11. Coinpot tu akan function sebagai wallet. Setiap kali claim di 7 link di atas, ia akan auto payment ke dalam coinpot anda. Boleh withdraw coin ke dalam bitcoin wallet anda seperti Coinomi, Coinbase dan lain2. Semoga berjaya.

*TIPS : Jangan pernah miss untuk claim setiap hari sebab anda juga akan dapat 'Daily Bonus Claim' jika claim faucet setiap hari. Jadi pendapatan faucet anda juga akan bertambah. 

*Payment proof

1) 16 April 2018 (Withdraw 0.00016485 Btc)



2) 13 April 2018 (Withdraw 312 Dogecoin)



3) 2 March 2018 (Withdraw 0.00011682 Btc)



4) 3 Feb 2018 (Withdraw 533 Dogecoin)



5) 24 Jan 2018 (Withdraw 52 Dogecoin)



6) 7 Jan 2018 (Withdraw 0.0006 Dash coin)

Tuesday, 19 June 2018

RAHSIA DALAM RAHSIA MINYAK ZAITUN ASLI

[ RAHSIA DALAM RAHSIA MINYAK ZAITUN! ]

قال ابن كثير رحمه الله:

"لا شرقية ولا غربية" أي ليست فى شرقي بقعتها فلا تصل إليها الشمس من أول النهار ولا في غربها فيقلص عنها الفيء قبل الغروب بل هي في مكان وسط تعصرها الشمس من أول النهار إلى آخره فيجيء زيتها صافيا معتدلا مشرقا وروى ابن أبي حاتم حدثنا محمد بن عمار قال حدثنا عبدالرحمن ابن عبدالله بن سعد أخبرنا عمرو بن أبي قيس عن سماك بن حرب عن عكرمة عن ابن عباس فى قوله "زيتونه لا شرقية ولا غربية" قال: هي شجرة بالصحراء لا يظلها شجر ولا جبل ولا كهف ولا يواريها شيء وهو أجود لزيتها

Berkata Ibnu Kathir Rahimahullah:

"Tidak di timur dan tidak dibarat"

Yakni, lokasinya bukan terletak di timur, yang menjadikan tidak terkena cahaya matahari di permulaan hari @ pagi hari.

Juga bukan terletak di barat, yang menjadikannya diliputi bayang ketika waktu senja (sebelum tenggelam matahari).

Bahkan ia terletak di tempat pertengahan, dinaungi cahaya dan panas matahari daripada awal pagi hingga senja, lantas menghasilkan minyak yang jernih, lembut dan bercahaya! (TERBAIK)

Ikrimah meriwayatkan daripada Ibnu Abbas tentang tafsir ayat:

" لا شرقية ولا غربية "

Kata Ibnu Abbas: Pohonnya terletak di Sahara (Gurun Sahara), ia tidak dibayangi oleh pokok lain, tidak juga oleh bukit bukau malahan gua, ia tidak ditutupi oleh sesuatu apa pun (daripada cahaya matahari).

Buah yg dihasilkan oleh pohon ini adalah yang terbaik untuk dijadikan minyak yang berkualiti!

Rujukan: Tafsir Ibnu Kathir
*Disediakan oleh: Azfar Suhaimi*
.
.
Dunia moden hari ini mendapati hasil dari ujian makmal Minyak Zaitun Olivie30x dari ladang dia El Borouj, Morocco ini mengandungi 30x ganda lebih antioksidan (Hydroxytyrosol + Tyrosol) berbanding mana-mana Minyak Zaitun lain di dunia secara semulajadi.

Ciri-ciri ladang Olivie30x ini pula menepati spesifikasi yang dinyatakan oleh Ibn Abbas seperti ditafsirkan oleh Ibn Kathir Rahimahullah iaitu pohon Zaitun tersebut mestilah;

1️⃣ Tidak terkena bayang sewaktu pagi mahupun petang - mendapat sinaran berterusan saat terbit matahari sehingga terbenam matahari
2️⃣ Tidak terkena bayang bukit
3️⃣ Tidak terkena bayang gua
4️⃣ Tunggal - tiada pokok lain sekitarnya

Itulah dia Minyak Zaitun paling terbaik!

#OlivieLover
#OliviePlus30X
.
Salam...
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Sunday, 17 June 2018

Madu Olive House Kristal hablur putih di bawah

Madu segar 100% asli terus dibotolkan tanpa tapisan, pemanasan atau proses tambahan. Ketulenan semulajadi yang dihasilkan oleh lebah-lebah liar yang menghisap sari dari beribu-ribu spesis flora di kawasan pergunungan Kyrgyzstan yang nyaman dan tidak tercemar. Ciri multi-flora menganugerahkannya warna dan tekstur yang unik, diserlahkan dalam profil rasanya yang tersendiri. Sarat dengan pelbagai nutrein semulajadi yang hebat.
.
Madu dan Crystals mendapan
Isu Crystallized / Hablur / Granulated Madu

Sering menjadi salah anggapan/miskonsep dari segelintir masyarakat bahawa madu yang bergranul atau madu yang menghablur atau dengan bahasa mudah kita, madu yang menjadi keras macam gula adalah bukti bahawa madu itu madu tiruan.
Kebenarannya adalah madu itu sendiri adalah supersaturated gula atau cairan tepu gula (fruktosa dan glukosa) , sama ada ianya telah ditiruankan atau ianya asli, penghabluran adalah normal , lebih-lebih lagi di negara *beriklim sederhana*. ( Kyrgyzstan secara rasminya dipanggil Republik Kyrgyz, ialah sebuah negara di Asia Tengah. Dikelilingi daratan dan bergunung-ganang, ia bersempadan dengan Kazakhstan, Uzbekistan, Tajikistan dan Republik Rakyat China.)
Dan bagi sesetengah sumber pohon bunga , jika lebah mengambil nektar darinya,( Nektar atau sari bunga merupakan cecair yang kaya dengan gula yang dihasilkan oleh tumbuhan) madu yang terhasil akan lebih cepat menghablur berbanding jenis lain.

Lebah madu menukarkan nektar kepada madu melalui proses regurgitasi.
Tahap penghabluran madu adalah bergantung pada 2 keadaan

1. Ratio glukosa dan fruktosa
Glukosa dan fruktosa ini adalah hasil dari nektar madu yang diproses lebah. Jika tahap atau level glukosa madu yang terhasil adalah lebih tinggi berbanding fruktosanya, maka madu itu akan lebih cenderung untuk menghablur
( Madu mendapat rasa manis daripada fruktosa  dan glukosa )
Fruktosa adalah sejenis monosakarida yang wujud dalam buah-buahan, madu dan gula.
Glukosa adalah monosakarida yang paling banyak terdapat di alam. Ia juga dinamakan dekstrosa.
2. Kandungan air dalam madu
Kandungan air dalam madu adalah dari 15% sehingga 25% bergantung pada iklim dan kelembapan kawasan.
Jika kandungan air antara 15-20% , ditambah faktor glukosa yang tinggi, madu cenderung untuk menghablur.
( *madu gunung kyrgystan 12.7%*)

Bagi negara di Nusantara , suasana persekitaran yang dikelilingi laut dan hujan yang kerap menghasilkan kelembapan yang tinggi , ini menyebabkan madu di kawasan ini kebiasaan dalam lingkungan 20-25% kandungan air dalam madu yang menyebabkan madu dari negara ini tidak cenderung untuk menghablur.

Apabila dua faktor ini ada dalam satu-satu madu , dan madu disimpan dalam suhu antara 0 – 25’C ( suhu bilik 25'c) – kecenderungan madu untuk menghablur adalah tinggi.
Jenis hablur yang dihasilkan pula adalah bergantung pada tahap atau besarnya jarak/beza antara kandungan glukosa berbanding fruktosa.
.

Salam...

Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE 

014 2448 999

www.wasap.my/60175750810

cod percuma ALOR SETAR.

.

boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.

*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah 

Set Temujanji :

Lelaki   : 0135983088

Wanita : 0175424710

.

Blog Info Kesihatan

www.oliveasli.blogspot.com

Page Info Kesihatan QuranicFoods

www.facebook.com/QuranicFoods

Page Terapi Bekam & Gurah Resdung

www.facebook.com/BekamAlorSetar

.

Pengeposan ke Seluruh Malaysia


Wednesday, 6 June 2018

Beza Jus Delima vs Pati Delima Olive House

*Perbezaan Jus Delima Olive House Dan Pati Delima Olive House*

Tahukah Anda!

Beza Pati Dan jus adalah ;

Jus ;Diret perah keseluruhan buah termasuk kulit,biji dan terus dibotolkan tanpa pengawet.Jus kaya *Vitamin* dan *Mineral*.Mampu bertahan selama 2 minggu kualiti khasiatnya.

Pati ;Perahan keseluruhan buah,direbus dan didihkan utk dijadikan pekat tanpa letak bahan perasa,pewarna,gula dan lain2.

Suhu pemanasan yang dikawal atur.
*Pati pekat dan boleh dibancuh*
[26-9 20:11] Husna Attakiri: *Beza antara Jus dan Pati Delima Olive House*

Perbezaan yang ketara antara Jus Delima dan Pati Delima Olive House ialah level khasiat didalamnya.

*Antioksida dalam pati delima telah berkurangan sedikit,kerana kesan dari proses evaporation.Iaitu berasal dari Jus Delima melalui proses tersebut lalu menjadi likat dan jadi pati.

Walau bagaimanapun,ia masih lagi tetap baik jika diamalkan Pati Delima.Bergantung kepada keperluan badan.

Potassium tinggi nilainya dalam Pati Delima berbanding dari Jus Delima.

Proses *Evaporation* dan *Sejatan* ini akan melikatkan lagi nilai *POTASSIUM*

*PUNICALAGIN* banyak dalam Pati Delima berbanding Jus Delima.Ia bertindak sebagai antikeradangan,membantu merawat sengal-sengal dibadan,sakit pinggang,lutut.
Juga sebagai ketahanan tubuh badan yang sangat baik.
[26-9 20:11] Husna Attakiri: *Antara soalan yang sering ditanya adalah*;

Apa beza Jus Delima dan Pati Delima Olive House?Mana lebih bagus?Jus atau Pati?

*Jus Delima* ;Jus asli yang diperah dari buah delima.Tinggi kandungan antioksida dan tinggi tannin acids yang dapat membantu dalam merawat kanser payudara khususnya.
Jus Delima ini tahan sehingga 2 minggu setelah dibuja untuk khasiat yang optimum.

*Pati Delima* ;
Jus Delima yang dipanaskan dengan suhu terkawal.Kurang antioksida tp tinggi kandungan Punicalagin yang merupakan antioksida terbaik selepas hydroxytyrosol.
Pati delima ini taham hingga sebulan setelah dibuka untuk khasiat yang optimum.

Mengikut saranan,adalah sangatup bagus untuk amalkan kedua-duanya kerana khasiat dalam jus  dan pati saling melengkapi antara satu sama lain.

Apapun...kedua2nya bagus terpulang pada pelanggan utk menilai mengikut bajet masing2.
.
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
017 4556 998
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Sunday, 3 June 2018

Soalan oleh Tuan Guru Dato' Roslan Ab Hamid apakah khasiatnya Olivie30x?

Saya ditanya oleh Tuan Guru Dato' Roslan Ab Hamid apakah khasiatnya Olivie30x?

Saya balas: "Dato' mahu lihat dari perspektif agama (Al-Quran) atau Sains?"

Dato' jawab: *Perspektif Sains.*

Waktu itu jujurnya saya masih dalam situasi kelu lidah, antara percaya tak percaya dapat duduk mengopi bersama Dato'. Jawapan saya pada ketika itu sangat terhad.

Di keheningan pagi ini saya ambil kesempatan menjawab dengan lebih tersusun.

2 komponen utama Olivie30x iaitu Hydroxytyrosol dan Polyphenols. 2 kandungan ini yang membezakan Olivie30x berbanding Minyak Zaitun Extra Virgin yang lain.

Hydroxytyrosol adalah 'superstar' dikalangan antioksidan. Yang paling hebat pernah ditemui sehingga kini. Nilai ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity - kebolehan menyerap sel rosak radikal bebas) dicatatkan setinggi 68,576 yang mana adalah 15x ganda tinggi dari TEH HIJAU dan 3x ganda tinggi dari CoQ10.

Apa istimewanya Hydroxytyrosol (HT) ini?
Hydroxytyrosol hanya terdapat/dijumpai di dalam pohon Zaitun - buah, daun dan ranting.

Selama berabad Minyak Zaitun dikenali atas kemampuannya dalam menangani pelbagai masalah kesihatan. Dunia mengakui diet Mediterranean yang kaya Minyak Zaitun sangat baik dalam merendahkan kadar masalah berkaitan kardiovaskukar dan kanser.

HT juga dikenalpasti satu-satunya yang mampu menembusi 'blood-brain barrier '. Yang mana membenarkan penyerapan radikal bebas melalui 'central nervous system '.

HT merupakan metabolit dopamine neurotransmitter. Bermakna ia memainkan peranan penting dalam melindungi bahagian neuro. Bahasa mudah melindungi OTAK. ( DrRizal Abu Bakar yang paling tepat untuk menjelaskan dengan lebih baik).
.
.

Antara kajian saintifik kesan Hydroxytyrosol & Polyphenols terhadap kesihatan.

==================
Napoli, 180 orang menderita daripada penyakit  'metabolic disorder' telah diprogramkan untuk mengamalkan diet Mediterranean yang kaya Minyak Zaitun.

Setelah 2tahun, lebih 66% daripada 180 pesakit tersebut telah menunjukkan kesan yang sangat positif semakin pulih dari masalah yang dihadapi.

Peningkatan dari aspek fungsi 'endothelial' yang merangkumi:
👍 Tekanan darah
👍 Kolestrol
👍 Insulin dan glukos
👍 Penagregatan platlet
👍 Penurunan penyebab keradangan

==================

38 pesakit dengan simdrom hyperlipidemia.

35 dilihat bacaan LDL menurun dengan rawatan 6mg Hydroxytyrosol sehari selama 6bulan.

6mg Hydroxytyrosol bersamaan 2-3sudu makan Minyak Zaitun

==================

EFSA (European Food Safety Authority) mengesyorkan pengambilan 5mg Polyphenols/20gm Minyak Zaitun.

👉 Polyphenols (Hydroxytyrosol, Tyrosol) di dalam Minyak Zaitun melindungi lipid darah (kolestrol) terhadap tekanan oksidasi = Tindakan Antioksidan ini bermanfaat untuk melindungi dari serangan masalah jantung.

Olivie30x mengandungi 60mg Polyphenols/20gm Minyak Zaitun. 12X GANDA LEBIH POLYPHENOLS DARI NILAI MINIMUN YANG DISYORKAN EFSA!

==================

Kajian ini berdasarkan Minyak Zaitun yang tidak ditapis. Minyak Zaitun yang telah ditapis kehilangan 30% Polyphenols. Penapisan mengurangkan khasiat yang sepatutnya ada dalam Minyak Zaitun.
.
Tempahan/Cod untuk dapatkan produk OLIVE HOUSE
014 2448 999
www.wasap.my/60175750810
cod percuma ALOR SETAR.
.
boleh juga terus ke PUSAT JUALAN OLIVE HOUSE ALOR SETAR - TESCO STARGATE.
*Terapi Bekam Sunnah dan Rawatan Resdung Gurah
Set Temujanji :
Lelaki   : 0135983088
Wanita : 0175424710
.
Blog Info Kesihatan
www.oliveasli.blogspot.com
Page Info Kesihatan QuranicFoods
www.facebook.com/QuranicFoods
Page Terapi Bekam & Gurah Resdung
www.facebook.com/BekamAlorSetar
.
Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!