Thursday, 27 September 2018

Dr Zubairi memilih Olive House


Wednesday, 26 September 2018

masalah cyst perkongsian testimoni olive oil dan olivie power up

Alhamdulilah semalam dpt berita gembira dr kustumer.

Testimoni benar dri kustumer  utk perkongsian.

Assalamualaikum.. Salam penuh takzim dri sy.. Sy nur diyana binti.... duduk di seri iskandar.. Pada 27.1.2018 sy telah menjalani operation untuk membuang cyst yg sgt besar sehingga menolak smua organ dlmn sy.. selepas menjalani pembedahan tersebut.. Sy berasa lemah smngt.. kurg tenaga.. Sering rasa nk pengsan.. ibu saudara sy mengesyorkn mengambil produk olive house.. Selepas 2 bulan operate sy kumpul keyakinan utk mencuba produk dri olive house.. Sambil2 tu sy menghubungi puan iza tetapi beliau berada di luar negara.. Tetapi puan iza masih x putus memberi sy smngt utk mencuba produk olive house.. Sangat berduka cita apabila dr mengatakan result makmal ketumbuhan tersebut adalah borderline to cancer ovary.. bacaan sebanyak 64.utk org normal perlu bwah 30.. sy tekad sy dan yakin utk mencuba olivie power up.. Minyak olivie 30 cuka teen dan pati delima.. Alhmdulillah 7 bulan sy telah mencuba keputusan ada harini utk borderline tersebut telah mencapai aras normal 23.2.. Dan rahim sy dlm keadaan baik.. suma nya dengan izin Allah.. kita kne yakin dgn Allah dan produk quranic food ini.. InsyaaAllah tiada perkara mustahil selagi kita berusaha dan jangan putus asa.. Sy akan teruskan makan quranic food.. 😊
-Kredit testimoni kak iza

Thursday, 20 September 2018

Penyakit Kerosakan Buah Pinggang Punca dan cadangan pengawalan

Info Kesihatan: KIDNEY FAILURE.

*💥🇹🇷PENYAKIT KEROSAKAN BUAH PINGGANG DAN PUNCANYA.*

Sakit mata memandang, sakit lagi bahu memikul. Kasihan kalau tengok pesakit buah pinggang. Di tebuk perut untuk *'Peritoneal dialysis'.* Di operate utk AV Fistula. Menahan sakit di cucuk setiap 2 hari sekali utk mencari urat darah menyambung ke mesin dialysis. Kurang darah. Susah bernafas akibat air banyak yang berkumpul dalam badan dan pelbagai komplikasi lain.

Bila tengok orang, tak berapa rasa, tapi kalau berlaku pada ahli keluarga atau diri sendiri, barulah tahu - *how they suffer.*

Saya tidak mahu itu kesudahan hidup saya. Saya juga tidak mahu ia berlaku pada keluarga & anda semua. It's really PAINFUL. Jaga diri kerana jika kita perlu menjalani dialysis setiap 2-3 hari sekali, semua anggota keluarga akan merasa kesulitannnya.

*Take care of our own kidney.*

- Dari Dr Hj Noorul Amin Hj Abd Rahman.

Penyakit kerosakan buah pinggang atau kidney failure (punca arwah pak mertua saya meninggal semalam) sudah menjadi tidak asing lagi utk rakyat Malaysia. Dulu kita selalu dengar kencing manis, darah tinggi, kolesterol, lelah dan lain2 lagi. Tetapi sekarang ni penyakit kidney failure boleh dimasukkan dlm senarai ini.

Malaysia merupakan negara TERTINGGI DI DUNIA yg mempunyai pesakit buah pinggang akibat kencing manis (Diabetic Nephropathy). Akibatnya berlumba2lah syarikat2 pengeluar mesin dialisis dan segala barangan disposable dialysis yg berkaitan utk datang 'melabur' di Malaysia sbb pulangannya amat lumayan. 

Rakyat Malaysia dianggap sebagai 'lubuk' utk pelaburan yg sangat menguntungkan ini.

Persoalan di sini...

Kenapa org Malaysia, buah pinggangnya sangat terdedah @ 'vulnerable' utk dapat sakit buah pinggang?

Saya telah berkecimpung dalam bidang dialisis ini sudah hampir 8 tahun. Selama 8 tahun saya mencari jawapan utk persoalan ini. Dan akhirnya saya rasa saya dah dpt jawapan utk soalan ini.

*Jawapannya... PEMAKANAN RAKYAT MALAYSIA.*

Ya... pemakanan kita terlalu bebankan kidney kita dengan makanan yg terlalu banyak sumber *'ANIMAL PROTEIN'.*

Setiap hari kita makan 3 kali sehari... dan setiap menu makan kita MESTI ada *AYAM, DAGING, TELUR DAN IKAN.*

Akibat daripada tiga hidangan *'Animal Protein'* setiap hari menyebabkan kidney kita akhirnya *'malas'* nak kerja kerana bertahun2 dibebankan dengan kerja kuat dan akhirnya telinga ini terpaksa dengar dari doktor satu ayat yg sangat ditakuti oleh kita semua iaitu... *"buah pinggang Encik dah rosak dan kena buat rawatan cuci buah pinggang 3 kali seminggu selama 4 jam setiap kali SEPANJANG HAYAT".*

Hancur remuk hati ini apabila dengar pernyataan mcm ini dari doktor dan tersenyum lebarlah syarikat2 pembuat mesin dan segala peralatan dialisis.

Pesakit kencing manis perlu buat 2 perkara utk elak jadi 'bahan pulangan utk pelaburan syarikat asing ini' iaitu:

*1. Kawal kadar gula dalam darah mereka.*
*2. Kawal pengambilan protein haiwan.*

Cakap memang senang. Tapi bagaimana caranya?

Secara ringkasnya iaitu kawal paras gula dengan:

1. Sarapan dengan bubur talbinah (sejenis bubur barli)@PMZ or Jus Delima.

2. Tukar beras putih kepada beras perang.

*3. Tukar gula putih kepada 'pure swetener',* 'Coconut sugar' DIJAMIN TIDAK AKAN TINGKAT PARAS GULA (Gula Selamat).

Kurangkan beban kidney dengan:

1. *🇹🇷BERHENTI MAKAN AYAM, DAGING DAN IKAN* (kalau boleh). Tukar sumber protein anda kepada protein sayuran. Anda dijamin tidak akan kekurangan protein dlm badan.

2. Jangan sesekali minum air sejuk pagi2 dengan perut kosong kerana ini terbukti boleh merosakkan kidney.

3. Bekam atau cupping therapy atau Hijama dlm bahasa Arab (yg majoriti org anggap sebg kolot) di titik2 tertentu di badan boleh kurang paras *CREATININE.*

*💥🛫Faktor2 yang merosakkan Buah Pinggang:*

1. Kerap tahan kencing.

2. Kurang minum air.

3. Suka makan makanan masin.

4. Suka minum minuman bergas.

5. Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (urinary track infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.

6. Kerap makan daging dan seafood (tinggi uric acid)

7. Kerap makan pil tahan sakit.

8. Obesiti.

9. Alkohol.

10. Penyakit darah tinggi dan kencing manis yang tidak terkawal.

*💥🇹🇷KEBAIKAN MENGAMALKAN SUNNAH RASULULLAH SAW*.

Buah pinggang kita  amanah Allah. Jgn jadikan ia sebahagian dari statistik pesakit buah pinggang kronik.

Mengapa Rasulullah saw menganjurkn umatnya utk tidak minum sambil berdiri? Dlm perubatan tubuh manusia terdapat penapis yg dipanggil sebg penyaring Sfringer. Saringan tersebut dpt terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum blm tentu 100% disteril utk diolah tubuh. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh penapis krn tertutup. Air yg tak tersaring terus masuk ke pundi kencing, yg dpt menyebabkan penyakit buah pinggang. 

Subhanallah, setiap perintah & larangan Rasulullah saw pasti bermanfaat bg umatnya.

Dr Hj Noorul Amin Hj Abd Rahman 
Pengarah Urusan
Primum Medicare Centre
Pusat Dialysis Ibnu Sina

Sila SHARE post ini sekiranya ia bermanfaat. Mungkin anda tidak mengidap kencing manis atau sakit kidney, tapi dgn share mesej ini mungkin ia akan sampai kpd teman anda yg ibubapa @ saudara tersayang mereka adalah pengidap penyakit tersebut. Sama2 kita selamatkan ratusan ribu rakyat Malaysia dari menjadi 'bahan pulangan pelaburan sykt asing'.

Sebarkan tips sihat ini sebagai nasihat yg bermanfaat.

Harap diamalkan, bukan dibaca dan diforward saja. 

Tapi apa2pun, tiada sesiapa yg boleh bantu diri kita, kecuali kita sendiri.

Pilihan untuk menjaga kesihatan diri sendiri terletak di tangan anda sendiri.

THE CHOICE IS YOURS.

Wallahu a'lam.

More info www.oliveasli.blogspot.com
Page www.facebook.com/QuranicFoods
Tempahan Produk berkualiti Dari Olive House 0175750810

Tuesday, 18 September 2018

Olivie Power Up Apa Kelebihan nya

6 Tahun penyelidikan secara intensif maka terhasil lah OLIVIE POWER UP – Anugerah alam untuk semua.

Apakah dia OLIVIE POWER UP yang dinanti penuh kesabaran oleh pencinta Olivie Plus 30x ini?
– OLIVIE POWER UP adalah 100% semulajadi ekstrak dahandaun danbuah Zaitun muda.

Dengan bantuan teknologi terkini dari Jepun, sebatian polyphenols yang segar serta berkhasiat tinggi berjaya diekstrak lalu menghasilkan cecair yang sangat pekat & likat.

Ia kemudian dibentuk menjadi seakan“pearl” dengan kaedah mechanical constraint di dalam ruang yang dikawal atmosfera sekeliling serta kelembapan.

Hasilnya maka terciptalah OLIVIE POWER UP – Desert olive tree pearl yang super kaya dengan antioksidan. 1 sudu teh OLIVIE POWER UP menyamai kandungan antioksidan (Hydroxytyrosol) di dalam 10 liter Minyak Zaitun.

Dengan kepekatan antioksidan yang sangat tinggi iniOLIVIE POWER UPmampu melambatkan proses penuaan kesan oksidatif radikal bebas. Dengan kehadiran Vitamin E di dalamnya yang bertindak sebagai nutrien penting anti-aging semulajadi, pastinya menjadi pilihan mereka yang pentingkan kesihatan & kecantikan secara semulajadi & organik tanpa kimia berbahaya.

OLIVIE POWER UP – Anugerah alam untuk semua. Kerana dirimu begitu berharga.

017 5750810
www.facebook.com/QuranicFoods

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!