Monday, 27 January 2014

Cara minum minum minyak Zaitun serta beramal dengannya

Olive Oil Asli memang terbukti dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek... bermula dari penyakit kulit..rambut.. luar tubuh serta dalam tubuh..
Bermula dari penyakit biasa sampailah ke penyakit kusta seperti yg tersebut dalam hadis... dalam perubatan moden minyak zaitun ini telah terbukti dapat mengawal seterusnya menyembukan penyakit kanser!

TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS.
Selain itu, perlu juga tahu cara mrngamalkannya..

Bagaimana cara makan dan sapu denfan minyak zairun ini?
Antara Cara amal terbaik .. kajian dan saranan  FDA ialah 2 sudu besar sehari utk kekalkan kesihatan.. jk org yg ada pyakit kronik mrk kena ambil lbh..
Spt 2 sudu pg.. 2 sudu mlm..
Atau jk kronik.. blh diambil selang 2-3 jam 1 sudu...
*minyak zaitun tidak memudaratkan badan jika diambil lebih.. bdn akan serap sekadar perlu shj.. selebihnya akan dinyahkan.. tp mungkin mudarat sikit utk dompet anda shj hehe
.
Tp bg org yg bru nk mula.. dan risau dengan tindakbalas pemulihan.. elok mula 1 sudu kcil shj dahulu.. sblm tidur.
.
Dan boleh ditingktkan slps shari dua.. 1 sudu besar.. sampilah 2 sudu sehari.. atau lebih.
Utk sapu.. biasanya tindak bls pmulihan tidak terasa masalah.
Minyak Zaitun adalah sgt baik untuk sapu kerana ia sgt mudah diserap kulit.. dan tidak meninggalkan kesan berminyak minyak.. dlm 3-4 minit sahaja akan hilang diserap kulit.

more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.OliveAsli.blogspot.com 
or 

22 comments:

  1. saya guna olive oil dalam masakan. tapi biasanya saya beli kat pasaraya je..lepas ni boleh la saya beli dengan ustaz.
    http://sihatlindungselamat.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. tapi lagi cantik amal minum terus 2 sudu sehari utk khasiat maksima.. tapi pastikan yg asli

      Delete
  2. olive oil ni makan macam tu je ker? xperlu camput apa2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ia direct consume.. unruk dpt khasiat maksiama

      Delete
  3. macamana nak kenal pasti pati minyak zaitun?
    dan
    minyak zaitun yang tidak ditapis?
    ada sebarang petua tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secara Tepat kena buat ujian makmal. sbb tu Sykt Olive House akan buat ujian makmal bagi produk-produknya.
      Secara fizikal tak bertapis lbh pekat dan mempunyai pati (serdak)
      tetapi dalam kuantiti yg sederhana.. jika serdak terlalu banyak juga kurang baik

      Delete
  4. Saya pun sdg mgamalkan minum 2 sudu minyak zaitun extra virgin dr olive house. Tp sy minum selepas makan. Masih boleh dpt khasiat tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh InShaAllah.. antara yg mencadangkan ambil selepas makan ialah Dr Norman Norawi krn sblm makan ada yg kurang selesa ambil minyak zaitun sbb tekak masih tak jamah apa2 heheh
      *Sistem penyerapan badan sgt bijak mengekstrak dan memilih serapan :)

      Delete
  5. Biasa waktu pagi minum seblm atau selepas bfast yg lbih baik..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak Pendapat.. tapi kami berpegang kepada pendapat ambil sebelum sarapan untuk penyerapan maksima.. badan kita tak bz lagi extract makanan lain

      Delete
  6. Replies
    1. oLIVE oIL aSLI perahan pertama dan tak ditapis ni.. rasanya kurang berminyak.. sedikit rasa lemak dan ada sikit rasa burning sensasion :)
      memang unik

      Delete
  7. Salam..bolehkah Olive Oil disimpan dalam Peti Ais?

    ReplyDelete
  8. Olive oi seelok diambil pg sblm mknatau mlm sblm tidur

    ReplyDelete
  9. Olive oi seelok diambil pg sblm mknatau mlm sblm tidur

    ReplyDelete
  10. Macam yg sy amalkan sekarang, selepas minum minyak zaitun, sy minum air. Kalau x minum, rasa loya. Ok ke macam tu ustaz?

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum. Bagaimana nak mwngetahui minyak zaiton asli atau tiruan.

    ReplyDelete
  12. Ada pendapat mengatakan tak elok minum terus mcm tu..sunah nabi di amalkan dengan mkn dengan salad...saya keliru...

    ReplyDelete
  13. Ayah saya serasi dgnn olive oil ini.pelbagai jenis ubat mkn dan sapu dah dicubanya. Alhamdulillah dah semakin pulih kulit di tapak tangannya.

    ReplyDelete

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!