Friday, 3 January 2014

Minyak Zaitun Dalam Soft Gel kurang bagus ?


Assalamualaikum..
Bismillah..walhamdulillah.. sollu ala rosulillah...

Soft Gel merupakan trend terbaru dalam mengamalkan produk kecantikan dan kesihatan.. ramai juga dah mula ambil Olive Oil untuk kesihatan tetapi kita perlu tahu cara yg betul agar dapat manafaat optimum..
Sedarkah anda?. setiap benda yang di ubah dari bentuk asalnya pasti ada pro dan kontranya.

Syarikat Olive House tidak mengeluarkan atau memasarkan Minyak Zaitun dalam bentuk Soft Gel kerana beberapa faktor antaranya :

1- Pastikan minima 2 sudu sehari n produk unfiltered..
(saranan FDA : consuming 1 or 2 tablespoons of olive oil each day is a healthy way to meet that need.)
Jika anda mengamalkan Capsul sudah pasti kuantiti Minyak Zaitun yang anda dapat dari setiap Kapsul adalah sedikit.. dan pastinya memerlukan BANYAK BIJI untukcapau target keperluan harian Olive Oil untuk menjaga kesihatan... tambahan pula jika minyak zaitun di perlukan badan untuk berubat! pastinya kuantiti lebih banyak diperlukan.

2- Ekonomi dan KOS
Jika kuantiti diperlukan banyk biji.. pasti kos juga akan banyak.. tambahan pula kos pengeluar menghasilkan SOftgel juga tinggi pasti anda juga terpaksa membayar kos pembuatan ini :)

3- Anda menelan bendasing setiap kali menelan softGel
Apabila anda mengambil ubat atau supliment dalam bentuk soft gel anda tentunya menelan benda lain ke perut anda. Adakah benda2 ini tidak memberi apa2 kesan.. 
berikut di listkan bahan soft gel :
1- http://www.livestrong.com/article/138531-ingredients-soft-gel-capsules/
2- http://dreamingabeautifulworld.blogspot.com/2011/02/herb-nutritional-supplements-what-is.html

4- Rugi beberapa tempat SENTUHAN penting MINYAK ZAITUN.
Minyak Zaitun menyentuh bibir..lidah..kerongkong seterusnya usus anda.. setiap sentuhan olive oil adalah perubatan utk tubuh anda..

5- Dikhuatiri KHASIAT MINYAK ZAITUN berkurangan.
Minyak Zaitun adalah sensitif dalam mengekalkan khasiat utamanya..
Minyak Zaitun terbukti secara klinikal khasiatnya akan berkurangan apabila terkena CAHAYA atau kePANASan. Minyak Zaitun juga akan bertindakbalas apabila bersentuh dengan benda lain.. seperti PLASTIK dan lain-lain..
Apabila minyak zaitun di softgel kan.. dikhuatiri berlaku perkara di atas..

Oleh itu..
Pakar2 nutrisi Islam yg mahir dg zaitun hairan kenapa masyarakat Malaysia mengkapsulkan minyak zaitun kerana pengubatan Bermula di lidah tengkak dada dan perut. Bila pengambilan kapsul kita kehilangan kehebatN yg ada pd zaitun.

ada juga yang berpendapat Minyak zaitun dikapsulkan adalah antara kaedah pelarisan produk, pengehadan khasiat dan jg agenda yahudi thadap pemakanan sunnah..

Kebanyakan org sukar telan pd awal. Kerana tanggapan ianya minyak, termasuk anak2 saya di peringkat awal tapi bila dah dibiasakan dah ok sekarang.

Minyak Zaitun disebut dalam Hadis dan al-Quran sebagai BERKAT! amalakanlah dengan keyakinan ia berkat dan bermanafaat... 
Benda2 berkat ini pastinya SINONIM dengan orang MUKMIN amalkan sahaja.. pasti tiada masalah.. ramai yg pada mulanya sahaja.. tetapi tak sampai 1 botol sudah boleh minum secara terus.

Jom amalkan SUNNNAH dengan cara terbaik!
Jom amalkan minyak zaitun kerana yakin dengan al-Quran dan Hadis.. kesihatan dapat pahala bertambah.. jika amalkan kerana yakin dgn penemuan sains sahaja.. anda hanya dapat kesihatan..pahalanya huhuhu

Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.OliveAsli.blogspot.com or www.facebook.com/OliveOilAsli
 
 

0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Peluang Jana Income di Coway Sebagai Dropship Coway / Agen Part Time Coway / Agen Full Time CowayBest Jadi Agen Coway

-Tak Perlu Beli Stok (Syarikat Coway Sediakan Stok untuk anda)

- Penghantaran Produk Coway, Pemasangan, Servis semua dibuat oleh Syarikat)

-Tak Perlu Belian Maintain

-Komisyen Tinggi

-Masa kerja Fleksible

-Pelbagai Bonus/ Insentif


Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!