Sunday, 4 February 2018

Zuriat siri 4 - Team Muallij Olive House

*ZURIAT -Siri 4*

Terdapat juga kes-kes tidak dapat mengandung disebabkan oleh ketumbuhan di kawasan rahim. Contohnya cyst, fobroid dan pholips.

Secara ringkasnya Cyst ialah ketumbuhan di kawasan ovari samada sebelah kanan atau sebelah kiri. Fibroid pula ialah ketumbuhan yang berlaku di dinding rahim bahkan ada kalanya melampaui luar kawasan rahim manakala pholip pula ialah ketumbuhan di pangkal rahim.

Ada keadaan tertentu seseorang wanita boleh mengandung walaupun mereka ada cyst. Ini kerana mungkin saiznya terlalu kecil yang tidak mengganggu proses pembenihan dan persenyawaan benih. Begitu juga dengan fibroid dan pholips.

Bagi mereka yang tidak boleh mengandung disebabkan faktor di atas beberapa kaedah rawatan dan pantang yang perlu diikuti.

Antara cadangan produk yang boleh diberikan ialah:
- olivie(2 pagi sebelum sarapan)
-PMZ(2 sudu malam sebelum tidur)
-Pati Delima (2 sudu boleh dicampur air atau minum begitu sahaja selepas makan malam)
-SCT(2 sudu dicampur bersama air suam dan satu sudu madu. Masukkan air suam dahulu diikuti sct dan diakhiri dgn madu, minum selepas makan pagi atau tengahari.
-Kurma 7 biji sehari
-Buah Tin 3 biji sehari.

Pantang yang wajib dipatuhi ialah:
-ayam daging(selain ayam kampung  dan organik)
-daging import
-fast food dan prosessing food

Seeloknya amalkan ikan bakar atau ikan rebus dan sayur air

in sya Allah, dengan amalan dan petua serta saranan pemakanan produk olive house ditambahi dengan doa yg penuh pengharapan, moga Allah kurniakan zuriat kepada mereka yang dambakan zuriat ini.

*TEM MUALIJ DASAR PPE*
5.2.18

0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!