1. Extra Virgin
Extra Virgin ialah pati minyak zaitun yang mempunyai kualiti yang terbaik.
Pati minyak zaitun hanya akan dianggap Extra Virgin jika proses mengeluarkan pati minyak zaitun dilakukan dengan mengisar buah zaitun secara alami tanpa melibatkan bahan kimia ataupun pemanasan.
Proses alami ini dipanggil "Mechanically Cold Pressed"
2. Tidak Ditapis
Pati minyak zaitun yang tidak ditapis mengandungi lebih 30% "Poliphenols" berbanding minyak zaitun yang ditapis.
Poliphenols adalah sistem pertahanan semulajadi bagi pokok zaitun.
Apabila manusia meminum poliphenols, ia akan melindungi sel manusia dari serangan radikal bebas, virus dan bakteria.
Minyak zaitun yang ditapis akan hilang 4 khasiat penting seperti poliphenols, carotens, chlorophylls, dan anthocyanin.
3. Tidak Bercampur
Pada Tahun 1996, FDA membuat kajian dan mendapati 96% Minyak Zaitun yang diuji dan dilabel 100% asli, hakikatnya bercampur dengan minyak sayuran dan lain lain.
Blog : www.OliveAsli.blogspot.com
More Info : www.Facebook.com/OliveOilAsli
Untuk tempahan pati MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS
Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau
hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)
0 comments:
Post a Comment