Tuesday, 11 April 2017

Perbezaan Olivie30x ganda dan Pati Minyak Zaitun Olive House

Sebenarnya, kedua minyak tersebut harus saling melengkapi, kerana kedua-duanya ada kekuatan dan kelemahan masing2.
.
PMZ mempunyai gabungan buah zaitun berwarna merah kehitaman (Kaya Betakarotin) dan sahaja buah hijau (Kaya Antioksida) jadi khasiat keduanya juga berbeza berbanding Olivie.
.
Olivie banyak buah berwarna hijau dan kekuatannya ialah dari segi anti-oxidant dan anti-radang sebab tu ia khusus digunakan di barat utk tujuan perubatan sebagai rawatan kanser dan penyakit kritikal.
Di Malaysia Olive House cuba masukkan olivie sebagai barangan farmasi tapi sampai sekarang tak dapat kelulusan setelah 4 tahun mencuba. sebab itu di Malaysia ramai pesakit kencing manis dan kanser berjaya mengurangkan masalah tersebut tapi kita tak boleh war-warkan secara besar-besaran di media mengikut akta makanan dari kementerian kesihatan. Berikut perbezaan antara 2 produk tersebut

Perbezaan antara Pati Minyak Zaitun (PMZ) vs Olivie 30X:

*PMZ* 
-PMZ ialah minyak zaitun kualiti biasa namun gred premium kerana ianya tidak ditapis berbanding minyak zaitun lain di pasaran. 
-Asal dari Turki tanah subur biasa
-Mempunyai gabungan buah zaitun merah, hitam dan hijau namun yg hijau adalah paling sikit, jadi PMZ mempunyai kekuatan dari segi
*1* tinggi zat besi utk memproses darah seterusnya memberi kekuatan badan dan menjauhkan dari penyakit.
*2* Tinggi Beta carotene, baik utk mata. tinggi vitamin A & E, especially baik utk kulit. 

*Olivie 30X*
-Minyak zaitun terbaik dunia apabila dibuktikan secara sains di makmal (hanya 7 makmal khusus untk zaitun di dunia) ia mempunyai tinggi anti-oxidant dan anti-radang sebanyak 30 kali ganda (oleocanthal & polyphenol)
-Asal kawasan bukit berbatu di Morocco kawasan tanah yg kering kontang tidak berair dan berbatu menyebabkan pokok terpaksa mengeluarkan antibodi yg tinggi utk hidup di kaw tersebut
-Tinggi khasiat terutama berkenaan anti-oxidant yg berfungsi menahan dari serangan radikal bebas yg boleh menjadi punca masalah kesihatan deperti kamser dan lain2.
-anti-keradangan yg berfungsi utk membantu mengurangkan kesakitan dan kebengkakan. seperti fungsi penahan kesakitan

sebenarnya harus diambil keduanya bagi kesihatan yg optimum. Admin dan ramai juga pelanggan yg mengambil kedua2nya sekali.

Cara Pengamalan:
- siang ambil PMZ sebelum makan dan digunakan utk sapuan dikulit/rambut
- malam ambil olivie sebelum tidur dan esok awal pagi minum air utk flush all toxic

namun begitu pengambilan olivie harus lebihkan sedikit pengambilan air kerana kekuatan olivie antara lain membuang toxic dalam badan melalui perkumuhan.
-edit from Mr Aidie-

0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!