Monday, 30 November 2015

Cara Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Minyak Zaitun + Jus epal

Cara Merawat Batu Karang Secara Semulajadi
Satu petua nak rawat batu karang dalam kilang hempedu (Gallbladder Stones):
Minum 4 gelas apple juice setiap hari selama 5 hari berturut-turut.Hari ke-6 jangan makan malam (dinner).Pada pukul 6 petang makan satu sudu camca garam Epsom (magnesium sulphate), beli di kedai farmasi.Pukul 8 malam ulang makan garam epsom.Pukul 10 malam, Campurkan satu cawan (250 ml) Olive oil atau sesame oil dan setengah cawan juz lemon yg fresh (perah 3 biji lemon). Campur olive oil ASLI dengan juz lemon dan minum.Insyaallah esok pagi buang air besar akan kelihatan batu karang keluar.
Sumber : Dr Hamid Arshat
Di bawah pula adalah pengalaman sendiri seorang yang telah mencuba kaedah di atas:
Bulan lepas aku kena gastrik, tak pernah pernah kena gastrik tetiba kena pulak. Pergi klinik makan ubat, then ok.
Ubat habis jadi balik. Mungkin sebab makan tak jaga kut.
Selepas kali ketiga pergi klinik. makan ubat dan jaga pemakanan, Alhamdulillah gastrik dah ok.
Walaupun gastrik dah ok tapi my soulmate nak bawa juga jumpa doktor pakar. Thank you so much sebab dengan jumpa doktor pakar aku dapat tahu sesuatu yang aku tak tahu.
Ada empat biji batu dalam hempedu. Doktor syorkan operate. Aku seboleh bolehnya tak nak operate. Nak cuba cara lain dulu.
Terima kasih banyak banyak kepada seorang kawan kerana dia memberikan petua mengeluarkan batu secara semulajadi. Terima kasih Chan diatas petua tersebut. Dengan petua yang diberikan oleh kawan tu jugak lah membuatkan wujudnya blog ini yang mana aku nak share dengan orang lain.
Cara caranya:
1) Hari 1 – 5
Minum apple juice 1 liter sehari. Aku bahagikan 1 liter tu kepada 4 bermakna 250ml bersamaan dengan 1 cawan sekali minum.
2) Hari ke 6
Pagi minum 1 liter apple juice.
Tengah hari lepas pukul 1.30 dah tak boleh makan apa-apa dah. Bermakna puasalah.
Pukul 6 petang – minum 5gm Epsom salt + air suam 250ml.
Pukul 8 malam – ulang langkah yang sama macam pukul 6 tadi
Pukul 9.45 malam – 125ml olive oil ASLI + 125ml jus lemon, kacau dan minum.
Pukul 10 malam – habiskan minum olive oil dengan lemon juice tadi dan terus tidur. Ambil beg air panas letak kat bahagian hempedu. Tidur mereng sebelah kanan. Bersedialah untuk ke toilet esoknya sebab insyaallah batu tu akan keluar….
3) Hari ke 7
Insyaallah batu tu akan keluar….
Untuk diriku Alhamdulillah its work dan insyallah Ahad ni aku nak buat lagi untuk kali ke dua.
Sumber: Rehan Hussain
Untuk pengetahuan, boleh guna epal hijau atau merah, asalkan epal. Untuk lagi bagus epal hijau. Satu lagi gunalah berapa biji epal pun sebab tiada bilangan yang tetap asalkan cukup 4 gelas atau 1 liter.
Selamat mencuba!
*pastikan Pati Minyak Zaitun Asli untuk kesihatan dan keselamatan anda

0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!