Thursday, 17 May 2018

KENCING MANIS DAN INSULIN - JOM ATASI SEBELUM PARAH

[ KENCING MANIS DAN INSULIN - JOM ATASI SEBELUM PARAH !! ]
============================

Dari Dr. Salman:
🌿 Kencing manis berpunca dari kekurangan insulin yang dihasilkan oleh pankreas (Type 1:insulin deficiency) atau pengesan insulin yang tidak berfungsi (Type 2:insulin resistant).

🌿*Olivie ( Minyak Zaitun ), Ceylon Cinnamon dan Sari Cuka Teen* bersifat anti-diabetogenic iaitu mampu mengurangkan kadar gula di dalam darah secara terus, memperbaiki radang pankreas supaya mengeluarkan insulin dengan kadar normal serta mengembalikan sensitiviti reseptor insulin.

🌿Elakkan gula ringkas di dalam semua jenis makanan dan minuman. Ubah kepada beras dan gula perang.

-------------------------------------------------

Dari Dr. Hafizah:
🌿Pesakit kencing manis yang diberi insulin adalah kerana doktor berpendapat bahawa penggunaan insulin akan memudahkan kawalan gula dalam darah.

🌿Pengambilan insulin dari luar akan menyebabkan pankreas semakin tidak sensitif terhadap naik-turunnya gula dalam darah.

🌿Untuk rawatan diabetes, pertamanya hendaklah fokus pada pengambilan gula dan karbohidrat yang baik sahaja, contohnya, elakkan gula putih dan karbohidrat terproses (refined carbohydrate).

Sumber: Olive House Medic & Business.

------------------------------------------------
Tipss Tambahan :
🌿MADU PEMBERI TENAGA SEGERA - Gantikan gula dengan *MADU* YANG DIJAMIN ASLI 100% dan yang berkualiti tinggi kerana madu mempunyai fruit sugar ( glucose dan fructose ) untuk mengembalikan tenaga kepada pesakit diabetes

🌿JUS *DELIMA* MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT KENCING MANIS -Meminum jus delima sangat baik untuk pesakit kencing manis dan merendahkan risiko masalah jantung.

Kajian terbaru yang utama mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan dapat merendahkan kebarangkalian atherosclerosis (atau pengerasan pada arteries).
“Dalam kebanyakan jus, gula hadir secara bebas-dan berbahaya-bentuk,”

Kata Penyelidik. “Dalam jus delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, dimana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan atherosclerosis.”

RAWAT SEBEL.UM PARAH >> YAKINI PRODUK OLIVE HOUSE YANG 100% ORGANIK DAN DIIKTIRAF SECARA SAINTIFIK
------------------------------------------------------
ISTIMEWANYA PRODUK OLIVE HOUSE adalah IANYA 100% ORGANIK, SERTA
✅Tanpa PENGAWET
✅Tanpa PEWARNA
✅Tanpa GULA
✅Tanpa CAMPURAN KIMIA
✅Dan BUKAN PRODUCT GMO - (disuntik)
.
.................................................................

1 comments:

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!