Monday, 2 December 2013

Proses Pati Minyak Zaitun : Perahan Sejuk [ Olive Oil Olive House ]





Bismillah.

Proses Pati Minyak Zaitun:

Buah zaitun dipetik dari tangkainya satu per satu, bukan dengan menggoyang dahannya sehingga buah tidak jatuh ke tanah.

Proses:

- Buah sudah boleh diproses sebelum 48 jam setelah dipetik dari pohonnya.

- Dicuci.

- Digiling beserta bijinya.

- Dilakukan proses pemerasan (press) selama kurang lebih 45 minit sehingga minyaknya naik ke permukaan.

- Minyak disedut dengan selang(paip).

Dari buah zaitun yang telah digiling tersebut dapat dipisahkan antara minyak, air dan ampas yang dapat dipergunakan untuk haiwan ternakan.

Sampel minyak dibawa ke makmal untuk mengetahui kadar asidnya. Bila minyak tersebut mengandung asid kurang dari 0.5 maka digolongkan sebagai extra virgin oil. Namun bila lebih dari 0.5 dikategorikan sebagai virgin olive oil.





 
# International Facts of Olive Oil.
#Kredit to : AsySyakirin Enterprise









Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS






hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)







0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Peluang Jana Income di Coway Sebagai Dropship Coway / Agen Part Time Coway / Agen Full Time Coway



Best Jadi Agen Coway

-Tak Perlu Beli Stok (Syarikat Coway Sediakan Stok untuk anda)

- Penghantaran Produk Coway, Pemasangan, Servis semua dibuat oleh Syarikat)

-Tak Perlu Belian Maintain

-Komisyen Tinggi

-Masa kerja Fleksible

-Pelbagai Bonus/ Insentif


Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!