Thursday, 5 October 2017

Mengawal diri dari radikal bebas

Adakah kita mampu mengawal diri kita dari RADIKAL BEBAS? Tepuk dada kene tanya iman, sejauh mana kita mampu mengubah gaya hidup kita seharian?
.
. Pemakanan?
Rutin harian?
Spiritual?
Gangguan tenaga?
.
.
Mungkin kita kata, kita dah jaga pemakanan. TETAPI adakah kita makan di rumah hasil tangan sendiri atau pasangan kita atau ibu kita?
.
.
Ramai juga yang kata tak masak guna MSG, tapi masih lagi makan di luar (makan di kedai). Betul ke betul? Kesuntukan masa, itulah masalah utama kita. Tanpa kita sedar, kita sekeluarga terdedah kepada RADIKAL BEBAS.
.
.
Bukan itu saja, hiruk pikuk di jalanan, jem, bising, asap kenderaan, maki hamun manusia yang kurang sabar, belum masuk sesi gossip, cerita viral terhangat dan seumpamanya. Semua itu, tanpa disedari adalah juga punca gangguan (radikal bebas) yang menjadi pencetus kepada penyakit kronik seperti kanser.
.
.
Makanan yang mengandungi Antioksidan menjadi keutamaan kerana ia adalah  bahan yang membantu melindungi sel-sel tubuh anda daripada kesan buruk akibat radikal bebas. Untuk melawan radikal bebas, disyorkan untuk mengambil cukup makanan yang mengandung antioksidan setiap harinya.
.
.
Mengikut WHO (World Health Organization) setiap manusia yang ingin menjaga kesihatan perlu mengambil 23gram Minyak Zaitun sehari. Jadi anda mempunyai pilihan untuk bertindak bijak demi generasi anda.
.
.
Saya syorkan anda mengamalkan #Olivie30xPlus dari bumi Morocco kerana minyak zaitun gred ini mengandungi 30 kali ganda antioksidan berbanding minyak zaitun biasa.
#Olivie30xPlus
#olivehouse
#olivehouseAlorsetar
#tescoStargate

Ustaz Zaki : 017-5750810
Sila hubungi kami untuk kami bantu anda dapatkan promosi terkini
Boleh Like dan mesej kami di facebook :
atau lawati kami di

0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!