Tuesday, 17 October 2017

Vasculitis dan Minyak Zaitun Quranic Foods Olive House

*Soalan 118*
*Vasculitis*
*Apakah yang perlu diberi kepada pesakit ini?*

*Jawapan :*
*Vasculitis iaitu Keradangan Salur Darah* berpunca daripada *Auto Immune Disease* / kesilapan imunity tubuh badan menyerang Sel badan sendiri.

Faktor berlakunya situasi ini tidak dapat dipastikan dengan jelas, walau bagaimanapun, makanan harian sangat terkesan dan menyumbang berlakunya situasi ini.
Pemakanan harian kita yang memberi nutrient kepada sel badan untuk terus bekerja, termasuk kepada sistem imuniti tubuh badan manusia.

Pemakanan berproses, berpeluntur, berperisa tambahan dan sebagainya akan menganggu fungsi asal Sel, Tisu, Organ dan Sistem tubuh badan manusia.
Amalkan pemakanan yang sihat, bukan hanya menitikberatkan soal Halal sahaja.
InsyaAllah, *Quranic Food Olive House* membantu rawat situasi ini.


☑ *Minyak Zaitun*
1. Mengandungi *Oleocantahal & Oleuropein* sebagai Pain Killer Alami. *Oleuropein* iaitu 400% lebih tinggi daripada Vitamin C akan bantu rawat pada sel kulit yang terjejas dan bantu pemulihan.
2. *Lambakan Anti Keradangan Alami dan Steroid Organik* (Fitosterol, Kampesterol, Avenasterol dan Sitosterol) akan bantu rawat keradangan yang berlaku pada bahagian lutut yang menyebabkan rasa sakit.
3. *Omega 3 & 6* adalah kategori Essential Fatty Acid yang sangat berperanan pada keseluruhan metabolisma tubuh badan.
4. *Antioksida Hydroxytyrosol* yang mampu menembusi salur darah paling nipis di otak juga ada peranan Anti Keradangan untuk membantu rawat situasi ini.
5. *Vitamin E* akan bantu pemulihan Sel Kulit. Boleh disapu minyak zaitun pada kulit, selain amalan makan.

☑ *Sari Cuka Teen*
1. Buat Basuhan kaki pada bahagian yang terkena sakit ini 2 x sehari ketika mandi. Boleh buat banuhan 1 : 10 untuk elak rasa terlalu pedih.
2. *Asid Asetik Organik* akan bantu rawat masalah pada sel kulit ini juga.
3. *Lambakan Mineral* di dalamnya akan bantu stabilkan Fungsi Kolagen yang terhasil (dengan bantuan Antioksida di dalam Minyak Zaitun yang rangsang kulit hasilkan Kolagen dengan banyak).

☑ *Jus Delima*
1. *Lambakan Vitamin termasuk B Kompleks & Vitamin C* sangat membantu dalam situasi ini.https://www.facebook.com/UstazZakiHamid

Ustaz Zaki : 017-5750810
Sila hubungi kami untuk kami bantu anda dapatkan promosi terkini
Boleh Like dan mesej kami di facebook :
atau lawati kami di

0 comments:

Post a Comment

Certificates

Certificates

Jom hidupkan amalan QuranicFoods Makanan Sunnah.. Jom Like

_

Jom view | ||QuranicFoods!